Vormsel wetenswaardigheden

De tweede cyclus werd  op zaterdag 25 januari afgesloten met een bezoek aan Amsterdam door vormelingen en vormselbegeleiders.  ‘op zoek naar de mensen die de stad leefbaar houden’. Heel vroeg in de morgen was het vertrek van ons kerkplein naar Amsterdam.

Begonnen werd bij de Stadsreiniging binnenstad. Het drugspastoraat werd bezocht en we hebben het verhaal gehoord van een verslaafde. Ook gingen de groepjes aan de slag met foto’s van gebouwen e.d. dwars door de binnenstad. Een groepje verdwaalde en was te laat in de R.K. schuilkerk  Papagaai op de Kalverstraat.  Iedereen kwam weer veilig thuis. De afsluiting was met een mooie viering in de kerk waar begeleiders en oud-begeleiders het koor vormden. Mooi hoor !

Veertigdagen tijd. Ruimte voor bezinning, verstilling, zelf reflectie  en matigheid

Als u dit leest hebben we het Askruisje al gekregen. Het begin van de Vasten. De veertig dagen tijd.

Iedereen krijgt voor de veertig dagentijd weer een Contract met je eigen wil’ om je wilskracht te trainen. Wat ga je doen of wat je ga je laten. En….weet je het ook vol te houden tot en met Stille zaterdag ?. (Paas zaterdag). Het geeft een enorme voldoening als het je lukt. Er zijn ook altijd wel een paar jongeren onder de begeleiders. Die deze periode de alcohol laat staan. En wie weet zijn er ook jongeren die zich voornemen om in ieder geval met de vasten te stoppen met roken. (het roken neemt onder de jongeren weer toe grrrr.) Voor dames is het vaak lastig om geen chocolade te snoepen (ja echt, grappig hé ?). Chips laten staan is voor vormelingen ook wel een dingetje. (naast je kamer opruimen ).  Hieronder hebben we een Contract ‘met je eigen wil ‘afgedrukt. Misschien denkt u laat ik het ook eens proberen en sta in de traditie van ons katholiek geloof.

Wat komen gaat.

Woensdag 04 maart 2020 Vormsel projectavond 08.
Woensdag 18 maart 2020 Vormsel Projectavond 09.
Het Ritmisch koor zingt de Passion op palmzondag 05 april om 15.00 uur.  Tijdens de uitvoering is ook het vormsel gevraagd om op enige momenten acte de préséance te geven.
Maandagavond 23 maart is de generale repetitie. 

C O N T R A C T

MET MIJN WIL

voor VEERTIG DAGEN

Ik (naam)………………………………………………

neem mij voor de veertig dagen van 26 februari (Aswoensdag) tot en met 11 april

(Stille Zaterdag) om het volgende te doen/te laten (wat niet van toepassing is doorstrepen):

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………..

Ik doe dit om deze periode bewuster bij de dingen stil te staan en om mijn wil te beproeven, zodat ik geen slaaf ben van mijn eigen (vastgeroeste) gewoontes.

Ik kies niet voor gemakzucht en gezapigheid maar wil voelen wat vele mensen hier en elders in de wereld elke dag noodgedwongen ervaren.

Ik heb iets gekozen wat haalbaar is maar ook niet al te gemakkelijk.

Plaats en datum: De Noord,…………………………

Handtekening:………………………………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *