Gastvrij Waarland ontvangt 45 zangertjes en hun begeleiders voor eenuitzonderlijk Concert in Waarland op 1 juli 2024 om 19.30 in de H. Wulframkerk

Het koor van de Kathedraal Sint Jan uit Lyon- Frankrijk “Les petits chanteurs de Lyon » komt
maandag 1 juli naar Waarland voor een concert in de H.Wulfram kerk. De zangers zijn tussen 11 en 15 jaar oud en volgen hun opleiding op de koorschool naar katholieke traditie. Deze traditie gaat terug naar 799 toen Karel de Grote besloot overal in Europa scholen te stichten. Het is een normale school, maar met 8 uur zang- en muziekonderwijs erbij van hoogwaardig niveau.

Waarom Waarland?
“De Europese tournee van het koor begint in Frankrijk ( Lille – Rijssel) en eindigt in
Denemarken. In Nederland doen ze Waarland aan. Het toeval wilde dat de koordirigent Simon Heberlé zanglessen had van de in Waarland geboren en getogen Jan-Marc Bruin aan het Conservatoire Supérieure de Musiqe et de Danse de Lyon. Simon is net op 3 juni Cum Laude geslaagd voor zijn Master Koordirectie, het hoogste niveau in Frankrijk” aldus Jan-Marc Bruin. En zo gebeurde het dat in maart 2024 Jan Marc spontaan zei tegen Simon dat hij wel personen kende in Waarland, zijn geboortedorp, die vrij zeker konden regelen dat de 45 kinderen en 10 begeleiders voor een paar nachtjes in Waarland onderdak zouden kunnen krijgen.

Hoe gastvrij is Waarland?
De app werd door Anneke Nolten en Doret Dekker samen gelezen en na enig ahum, ahum, “Die Jan Marc heeft weer wat moois”, zijn ze er toch voor gegaan. Wel hadden ze afgesproken dat ze binnen 3 weken minsten 35 personen onderdak moesten kunnen aanbieden om dat op 1 april aan Mathilde, de contactpersoon in Frankrijk, een Oui te kunnen geven. D.m.v. kennissen en kansmakers aan te spreken en een oproep in de W4 (Wat Waarland Wekelijks Weet) te plaatsen was het streefgetal binnen 14 dagen gehaald. En wat schetst hun verbazing, in de week voor 1 april was er een overtal aan slaapplaatsen met ontbijt en een paar dagen warme prak gehaald. De reserve bedden werden met twee handen aangepakt want je weet maar nooit. Als eerste werd Mathilde op de hoogte gesteld, die ook heel blij verrast
was.

De resterende voorbereidingen werden in gang gezet. Maar toen kwam begin mei tijdens een
telefonisch gesprek met Mathilde nog een vraag vanuit Frankrijk. “De route de la Europa” is
iets veranderd, dus….. zou het mogelijk zijn dat de kinderen nog een extra nacht zouden
kunnen blijven bij de gastouders? Oeps…. Maar in overleg met alle gastouders is dit ook
opgelost. Bij voorbaat grote dank aan de gastvrije gastouders gaat het een prachtige
tussenstop worden voor het koor van de Cathedrale de St. Jan uit Lyon op maandag 1 juli in
de H. Wulframkerk in Waarland, aanvang 19.30 uur Jan-Marc Bruin en het St Ceciliakoor zullen ook meedoen aan dit uitzonderlijke concert. Aan het einde van dit concert is een vrijwillige bijdrage van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *