Onderhoud nieuws in en rondom het H.Hart.

De platanen die op het looppad naar het kerkhof staan zijn vorige week zaterdag weer gesnoeid. We zagen Joey Stammis met een handige liftkarretje bij het kerkplein. Handiger en veiliger dan op een trap staan om de bomen te snoeien.
Good-old Willem Wester wist vakkundig de platanen weer te snoeien. Hoeveel keer zal hij dit inmiddels al gedaan hebben ?
We zagen Nic en Siem Buter en ook Kees Oudeman en misschien liepen er wel meer mensen daar om te helpen de takken te versnipperen en alles weer schoon af te leveren. De snippers werden in kuub kisten opgevangen om zo afgevoerd te worden.

Het is weer geweldig opgeknapt. Heel veel dank aan iedereen.

Renovatie kerk en pastorie

Als commissie werk aan de kerk zijn we in afwachting van toestemming van het kerkbestuur voor de renovatie en groot onderhoud waar we in een eerder Contact over hebben geschreven.

Het betreft de vervanging van de goten noordkant kerk, het schilderwerk buiten om en de monumentenwacht hebben verschillende punten in hun half jaarlijks rapport aangegeven die dringend gerenoveerd moeten worden.

Een ander punt wat op onze agenda staat, zijn de vloerschuren in de granietenvloer in de kerk.

Aan de voorzijde maar ook rechts (vroeger de mannenkant) zien we scheuren.

Voordat het gevaarlijke situaties oplevert willen we dit letterlijk en figuurlijk vlak maken, als een spiegel, zodat schuifelend kerkvolk niet zullen struikelen.

We zijn nog aan het bestuderen hoe we het graniet het beste kunnen herstellen zodat we geen afbreuk doen aan de schoonheid daarvan.

Commissie werk aan de kerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *