Zondag 21 juni Heilig Hartfeest en inzegening van het Caminopaadje

We hopen zo dat we dan weer samen mogen komen. Misschien moeten we het dan maar om gaan dopen tot H.Hart bevrijdingsfeest.  Maar laten we eerst maar hopen en bidden dat het mogelijk wordt.

We houden moed.

Het heilig Hart feest beloofd wel bijzonder te worden. Om 10.00 uur is de H. Mis. Jongeren vormen het zangkoor. Direct na afloop van de viering wordt het Caminopaadje ingezegend. Waarna voor iedereen koffie, thee, koek en daarna drankjes en hapjes klaar staan. Jongeren schenken hun Virgilius blond.  Bij slecht weer wijken we uit naar het dorpshuis.

Caminopaadje
Dit is op initiatief en uitvoering van de groep ‘jong van Geest op oude paden ‘die vorig jaar een stuk van het pelgrims pad richting Santiago hebben gelopen.

De afgesloten doorgang tussen dorpshuis en kerkhof is na de recente verbouwing afgesloten en vooral de oudere mensen waren hun korte route kwijt.

Nu wordt het pad – in de stijl van de Spaanse Camino – hersteld. Het wordt opgevrolijkt met een kunstwerkje, rotsblokken, siergras en een veld Mariakapelletje. Het schelpenpaadje wordt rollaterproof.

Voor met name ouderen nodigt het uit om een klein ommetje te maken. Of even langs de kerk of supermarkt te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *