Proost op de koning!

Op de afgelopen koningsdag werden bij alle kerken in Nederland om 09.45 uur de klokken geluid. Als teken van verbondenheid met elkaar. Ook de klokken van onze H. Hart kerk werden een kwartier lang geluid. Om 10.00 uur zaten tussen 10 en 15 jongeren verspreid in de kerkbanken van de kerk om te luisteren naar de instructies en verdeling van adressen.

De jongeren brachten op koningsdagmorgen bij elke 75 plusser van de parochie een flesje oranjebitter bij de mensen thuis. Met een kaartje van parochiebestuur hier aan gehecht.

Het flesje is ter grote van een flugeldrankje. De sponsoring van de oranje bitters was van de jongeren van Sanctus Virgilius. Dit komt uit de Virgilius bieropbrengsten. Die weer terug vloeien naar de Noordender gemeenschap.

De jongeren hebben het  idee opgevat dat iedereen de dop op hun neus doet terwijl ze het flesje oranjebitter achterover slaan.  Net als de jongeren dat doen in de tijd dat ze nog  naar de kroeg konden gaan.

Maar we vermoeden dat het gewoon in een borrelglaasje is geschonken. Drinkt veel lekkerder (!)

Iedereen in Nederland werd opgeroepen om thuis een toast uit te brengen om 16.00 uur en te proosten op de koning.

We hopen dat iedereen evenzo een mooie dag heeft gehad ondanks dat we niet op stap konden gaan. Het was in ieder geval lekker zonnig weer !

Jongeren bedankt voor dit mooie initiatief en voor het rondbrengen langs alle adressen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *