Werk aan de Kerk

De opknapbeurt van de 1e en 2e verdieping is met veel vrijwilligers afgerond. Onze pastoor Ignas Tilma woont er inmiddels. Dit heeft u in een vorig bericht kunnen lezen. Inmiddels is er afgelopen week een nieuwe klus opgepakt.

Het sausen van de kerk binnen en het herstellen van het stukwerk waar dit nodig is. Maandagochtend 21 januari stond er al een tractor en wagen  dus toen begreep u wel dat er weer de nodige werk activiteiten plaats gingen vinden. Het sauswerk wordt uitgevoerd met een mobiele hoogwerker. Zo kan de schilder vak voor vak herstellen en sausen aan beiden kanten.

De kerkbanken moesten los geschroefd van de vloer en verschoven worden om de hoogwerker in het middenpad te kunnen plaatsen. De schilder heeft ruim baan voor het herstellen van het stukwerk en het sausen van de muren goed aan te kunnen pakken. Het bovenste gedeelte van de binnen kerkmuren worden aangepakt. (het onderste gedeelte ziet er nog goed uit). Ook zal het priesterkoor in het geheel hersteld worden en daarna gesaust.

De klus gaat ongeveer twee weken duren dat betekend dat er enigszins overlast kan zijn voor de gebruikers en bezoekers van de kerk en erediensten.

Maar als alles achter de rug is dan ziet de kerk er ook van binnen weer piekfijn uit.


Commissie Werk aan de kerk

Jan de Wit
Harm Beers
Nic Buter
Gerrie Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *