We gaan naar Rome toe!

We gaan naar Rome toe!

Van 27 april tot en met 01 mei gaat een grote groep van 34 personen bestaande uit vormselbegeleiders op reis naar Rome. De groep gaat onder leiding van pastoor Ignas Tilma en pater Matthieu Wagemaker op ontdekkingstocht: op zoek naar de geschiedenis van het Katholieke geloof en op zoek naar onze eigen spiritualiteit en  al het moois dat Rome te bieden heeft.

De voorbereidingen voor de Rome-reis zijn in volle gang. We berichten het regelmatig in Contact. De jongeren hebben vanaf half januari elke week een informatiebrief Rome in hun mailbox ontvangen.  Als je op reis gaat dan is het verstandig om van te voren informatie te vergaren over het land, de omgeving, de cultuur en het geloof. Je geniet dan veel intenser en je ziet en ontdekt meer.

Al deze brieven over de geschiedenis van Rome, de wetenswaardigheden, de cultuur en het geloof worden samen met het programma in een boekje gebundeld die iedereen van de groep binnenkort zal ontvangen. Zo kan iedereen zich vooraf verder verdiepen en  voorbereiden op deze culturele reis. Maar blijft het gebundelde Romeboekje ook een mooi naslagwerkje.

Rome staat voor een manier van leven, voor een cultuur, voor het DNA van onze westerse (Europese en Amerikaanse) manier van leven.

Zaterdag 06 april was er ook een voorbereiding met de hele groep. Eerst was er een eucharistieviering om 18.30 uur in de kerk waarbij pater Matthieu Wagemaker voor is gegaan. De jongeren vormden het koor. Daarna gebruikten we gezamenlijk een warme Italiaans getinte maaltijd met elkaar. Vervolgens zijn we naar de grote kamer van de pastorie waar we aan de hand van een foto presentatie informatie kregen over Rome.

Het was een meer dan geslaagde bijeenkomst in de pastorie.

De vormselbegeleiders hebben het best wel druk en zijn regelmatig in de week te vinden in de kerk. Zo zijn er de projectavonden met de a.s. vormelingen; ze repeteren voor Hartstocht – het Passieverhaal die op dinsdag 12 april wordt uitgevoerd en men oefent een repertoire van verschillende liederen in o.l.v. dirigente Liesbeth Wijnker en pianiste Sara Pater. Want op zondag 12 mei  om 10.00 uur vind de vormselviering plaats en dan zorgen deze vormselbegeleiders opnieuw voor de muzikale ondersteuning. Spannende tijden om alles op rolletjes te laten verlopen.

Sponsors gezocht voor de jongerenreis Rome!
In eerdere edities van ’t Contact hebben we geschreven over de zoektocht naar sponsors. De doelstelling is om álle begeleiders, ongeacht zijn of haar financiële situatie, de kans te bieden om mee te gaan naar Rome. Iedereen is inmiddels hard aan het sparen geslagen en we reizen low-budget: toch blijft de reis naar Rome een behoorlijk grote uitgave voor alle jongeren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een creatieve oplossing om de kosten voor de jongeren wat te beperken.

Inmiddels komen er steeds meer toezeggingen binnen.
Hieronder de tot nu toe bekende lijst van toezeggingen. Hopelijk kunnen we in het volgende Contact melden dat de lijst weer verder uitgebreid is.

 • Sanctus virgilius jongeren sponsort de gevraagde tegenprestatie ieder stuurt een kaart van uit Rome naar ouderen of iemand die het nodig heeft. Eén naar een bekende van je en een naar een vreemde voor je.
 • Het kerkbestuur sponsort en de tegenpresentatie voor de jongeren is dat zij kadootjes voor de 1e communicantjes verzorgen op 2 juni 2019.
 • Een anonieme sponsor sponsort. De gevraagde tegenprestatie is de muzikale ondersteuning als koor voor de viering  op een  3e zondag van de maand september en mee zingen met de knoestige mannenstemmen  tijdens 2e kerstdagviering 2019.
 • Een anonieme sponsor sponsort de maaltijd van jl. 02 april en de restkosten die overblijven voor vliegreis, overnachtingen hotel, ontbijt, transferkosten v.v. Rome vliegveld en toeristenbelastingen. Jongeren hebben 350 euro betaald. Tegenprestatie: de jongens zingen mee in het adhoc mannenkoor op 2e kerstdag 2 repetities) en  de dames verzorgen de warme glühwein en chocolademelk.
 • SRB uitvoering Lia en Ron Bakker, Niels & Leon Snoek, Leo & Brenda Plak, Jan & Lida Mooij, oma plak -Groen hebben een financiële bijdrage geleverd.
 • De overgebleven pot van het Kaagweekend hebben we gekregen van de Vormsel werkgroep.
 • De meiden van Spaansen bloemen Warmenhuizen hebben een financiële bijdrage geleverd. De tegenprestatie is dat alle deelnemers hun facebook pagina liken.

Wilt u ook een (kleine) bijdrage geven in ruil voor een tegenpresentatie?
Iedereen die dit initiatief leuk vindt en dit tot uiting wil brengen door  een (kleine) bijdrage te leveren aan deze unieke ervaring voor de jongeren, nodigen we graag uit. De tegenpresentatie bepaald u zelf en anders belt u ons voor een idee (Gerrie Groot tel. 06-54978278).  Het rekeningnummer: NL22 RABO 0332 7167 40.

Wie wil één of meerdere toegangskaartje(s) sponsoren of iets anders uit onderstaand rijtje ?

 • Entree Vaticaans museum á €. 21,-
 • Entree Catacomben via Appia á €. 13,-
 • Sint Pieter beklimming €. 6,00
 • Koffie á €. 2,50,-
 • Italiaans ijsje á €. 2,-.
 • Diner á €. 15,-
 • Lunch á €. 7,50,-
 • Losse ticket openbaar vervoer á €. 1,50,-
 • Dagkaart openbaar vervoer á €. 6,00,-

Dus één kaartje voor de bus of een kopje koffie zou ook al prachtig zijn.

De  Romereis commissie,

Jolinda Zuurbier
Anna Ursem
Gerrie Groot

En met geestelijke begeleiding van
Pater Matthieu Wagemaker
Pastoor Ignas Tilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *