Virgilius ‘het bier om te delen’ is ingezegend

Virgilius ‘het bier om te delen’ is op vrijdagavond 08 juni tijdens het H. Hartfeest ingezegend door broeder Stijn, Monnik-Priester van de Abdij van Egmond. Wij kennen hem nog als pastoor Matthieu Wagemaker en vooral van de kloosterweekenden en de Romereis. Wij hebben een hele goede band met hem vandaar dat wij graag wilden dat hij ons bier zou gaan inzegenen.

Alles is vastgelegd op beeld zelfs  was er een drone actief die het allemaal heeft gefilmd.

Vooraf aan de inzegening deed eerst onze priorin Jacky Zuurbier een inleidend woordje. Wie is Virgiel?, wat doen wij? en waarom brengen we bier op de markt? (om de projectavonden te bekostigen en voor een bijdrage in de kosten voor WJD Panama. De katholieke Wereldjongerendagen, waar we heen willen).  We willen iedereen bedanken die bij de zegening van het bier aanwezig was.

Gijs Veenstra kreeg ook nog de reiszegen
Gijs is zondag 10 juni vertrokken naar Bilbao voor zijn voetreis naar Santiago de Compostella.
Hij start in het Spaans Baskisch dorpje Estella waar de groep Virgiellers  zullen eindigen.
Gijs is dus voor de troepen uit en voegt zich op 30 juni bij ons, om samen met ons verder mee te lopen.

Hij kreeg de reiszegen van broeder Stijn en Jolinda spelde hem een Christophorus medaillon op.
De woorden van broeder Stijn en de reiszegen maakten veel indruk op ons.

De reiszegen
Gijs,
Veel hoogtepunten onderweg
De warme zon in je gezicht
De wind in je rug
Een zachte regen op de velden
En…
Tot we elkaar weerzien:
Moge God je hoeden in de palm van zijn hand.

Na afloop is het H. Hartfeest in het dorpshuis voortgezet en heeft iedereen het Sanctus Virgilius bier in een echt Virgilius bokaal kunnen proeven en natuurlijk was het bier ook te koop.

Verschillende mensen wilden ook zo’n Virgilius glas kopen. Tja, daar was niet opgerekend en eigenlijk hadden we de glazen bestemd voor proeverijen. En we vonden ze ook best duur (inkoop €. 3,98) we hebben er toch maar verkocht voor de prijs van €. 5 ,– per glas.

Dus we moeten weer nieuwe glazen bestellen.
Zie ook www.virgiliusbier.nl.

VIRGIEL   30 juni t/m 07 juli 2018 op reis. Pelgrimstocht Santiago de Compostella
Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is Gijs reeds vertrokken en voegt zich weer op 30 juni bij ons.
Totaal zijn we met 12 jongeren samen met Gerrie Groot.
We hebben ons uitgebreid laten informeren over onze bepakking (zo min mogelijk mee) en het wordt een low budget reis. Nou ja dat had u al begrepen er zijn weinig andere prikkels dan een eeuwenoud pad, prachtige natuur en pittoreske Baskische dorpjes waar we door heen lopen.

Dagelijks beeldverslag
We proberen een dagelijks beeldverslag te maken van de dag etappes zodat onze parochiegemeenschap ons enigszins kan volgen. Of dit gaat lukken is nog een verrassing want we kunnen wel  ‘hillemal stik en te barsten’ aankomen in een van de Rifugio’s en dan is er niet zoveel fut meer om dit te doen. Maar we proberen het wel. www.facebook/Heilig Hart Parochie.nl of ga naar de website van onze kerk: www.heilighartdenoord.nl/sanctusvirgilius

Dus niet vandaag maar vanaf 30 juni t/m 07 juli 2018

Programma
Zaterdag 30 juni vliegen we met de KLM om  09.15 uur naar Bilbao Spanje. Vandaar gaan we met de bus naar San Sebastiaan, vervolgens met de trein de grens over om uiteindelijk in het Franse bergdorpje Saint-Jean – Pied-de -Port aan te komen. De volgende dag begint onze voetreis.

Vrijdag 06 juli is het goed rusten in San Sebastiaan en  Zaterdag 07 juli om 19.30 uur vliegen we vanaf  Bilbao weer terug naar Nederland.

Jonge voeten, oude paden

Even bezinnen op waar ik sta ! in een enerverende voettocht naar Santiago de Compostela.
Een eeuwenoud pelgrim pad die leidt naar Santiago de Compostela.
Vele eeuwen lopen mensen vanuit alle hoeken uit Europa naar het graf van de apostel Jacobus.
Wij nodigen je uit om een stukje mee te proeven.
We starten in het pittoresk Frans grensdorpje Saint-Pied-de-la-Port aan de voet van de Pyreneeën.
We lopen de Camino in vijf dagelijkse etappes.
Bij elke bocht, berg en dal ontwikkelt zich een nieuw landschap; de tijd lijkt stil te hebben gestaan in de Spaans-Baskische dorpjes. Vriendelijke behulpzame mensen en ze wensen ons een Buon Camino !
We rusten in  rifugio’s van kloosters, parochies en /of particulieren; moe maar voldaan gebruiken we de pelgrimsmaaltijd.
We lopen niet in groep; maar wie wil samen lopen, liefst met twee personen. Onderweg en/of In de avond ontmoeten we elkaar bij de maaltijd of op een terrasje.
We hebben een onvergetelijke tijd.

Wil je lid worden van Virgiel:
Als jullie vragen hebben of ook lid willen worden van Virgiel, neem dan gerust contact met ons op. Als je lid wordt, dan ben je aanwezig op de vastgestelde avonden. Uitzonderingen daargelaten. Lidmaatschap bij Virgiel is niet geheel vrijblijvend, want er worden dingen georganiseerd en gastsprekers gevraagd.

Tel: 06-34579568
E-mail: sanctus.virgilius.2017@gmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *