Virgiel

Bijeenkomst op woensdag 24 april 2019 .

19.30 uur  30 minuten zingen.
20.00 uur   openingsrituelen en mededelingen van bestuur.
20.15 uur   thema onderwerp.

Gast:  Marco Neeft en Maaike van Stralen

Onderwerp: avontuurlijk Afrika: van de sloppenwijken in Lesotho tot de rode zandduinen in Namibië en gamewatching in Botswana, van vrijwilligerswerk in een ziekenhuis in Malawi tot een auto-ongeluk In Mozambique, waarbij de reis eindigde in de gevangenis.

Bijeenkomst op woensdag 15 mei 2019 .

19.30 uur  30 minuten zingen.
20.00 uur   openingsrituelen en mededelingen van bestuur.
20.15 uur   thema onderwerp of alles door zingen.

Op zondag 19 mei zingt Virgiel om 10.00 uur in de kerk.

Enkele jongeren krijgen nog de reiszegen in de viering. Zij gaan op weg om een stuk van het pelgrims pad richting Santiago te lopen. We wensen ze een Buen Camino!

Ook is er (als het lukt allemaal J)  de onthulling en inzegening van het kunstwerk ‘bron van levend water’. Dit fraaie kunstwerk is gemaakt door Loet van Veen en gegoten in brons. Ontworpen door zijn kleinzoon Toine.

Het is geïnspireerd op de Santiago de Compostella pelgrimstocht die deze jongeren hebben ondernomen. Dit jaar krijgt het al veel navolging uit onze parochie. Dit is ontzettend leuk. Dit kunstwerk wordt door de jongeren van Virgiel geschonken aan de gemeenschap De Noord . Naast dat dit kunstwerk bijdraagt aan schoonheid  en verfraaiing heeft het ook een functie. Alle passanten die voorbij komen en/of  even rusten op het Sint Annaplein kunnen zich laven aan het  heldere drinkwater die uit de eeuwenoude kraan komt.

Deze antieke kraan heeft een verhaal. Het heeft ruim 100 jaar op de pelgrimsroute naar Santiago gestaan in het Baskisch dorpje Estella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *