Verslag Kinderkerk februari 2020

Op 7 februari was er kinderkerk voor de bovenbouw en er waren 10 kinderen die met ons mee gingen. De bedoeling was dat de pastoor op visite zou komen, maar die kon helaas niet vanwege een uitvaartbespreking. Daarom konden we nu  vragen verzinnen die we de volgende keer aan hem gaan stellen. Hierna zijn we gelijk met het  thema doof  begonnen , heel veel kinderen weten wie er doof zijn, nee niet letterlijk maar figuurlijk. We hebben  het verhaal voor gelezen over Jezus die een dove man genas. We hebben hierover nagepraat. Zo kwam  al snel liplezen aan bod en ook de  gebarentaal. Iedereen kreeg  een blad met gebarentaal, maar eerst mochten ze de puzzel hiervan oplossen, er kwam effatha uit, wat betekent wordt geopend. Daarna mochten ze met gebarentaal zelf iets uitbeelden, dat was best wel moeilijk. We hebben ook beroepen uitgebeeld die een kind moest raden, zoals kapper, rechter, kinderoppas enz. Dat was lachen vonden de meeste kinderen. Hierna kwam pastoor Tilma binnen, maar het was al te laat om alle vragen te gaan beantwoorden en daarom komt hij de volgende keer op visite. Tot slot was er nog een woordzoeker, maar de meeste kinderen hebben die meegenomen naar huis om hem op te lossen, want het was al tijd. Het was een zinvolle kinderkerk.

 

Op maandag 10 februari  was er kinderkerk voor de onderbouw en daar waren 8 kinderen aanwezig. De pastoor kwam op visite en de kinderen mochten hem vragen stellen, er werden hele leuke vragen gesteld, zoals, waarom heeft u een wit boord om, waarom werd u pastoor, hoe oud bent u en waar woont u. Ja het liefst gingen ze even naar boven om zijn huis te bekijken, maar dat was niet ingepland. De pastoor heeft het verhaal gelezen van Sam die vanaf zijn geboorte blind was en door Jezus werd genezen. We hebben hier over nagepraat en zo vertelde ieder kind, dat hij zelf ook wel eens blind is, bv voor rommel op hun kamer, of als ze iemand even niet willen zien. We hebben het spelletje gedaan van “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.”Alle kinderen kwamen een keer aan bod, het liefst gingen ze daar nog even mee door. We hadden een poes zonder ogen uitgeprint en om de beurt  mochten ze de poezenogen in kleuren, terwijl we onze handen op hun ogen deden. Dat was lachen want geen enkel oog kwam op de goede plaats. Ze mochten ook de kleurplaat inkleuren van Sam, die genezen was. Tot slot hebben bij het Maria altaar een kaarsje aan gestoken en om de beurt vertelde ze voor wie ze het hadden aangestoken.

De  volgende kinderkerk is op

Vrijdag 28 februari voor de bovenbouw

en op maandag 2 maart voor de onderbouw

 

We komen uw kind om 14.00 uur van school ophalen en u kunt uw kind om 15.15 uur weer ophalen uit de pastorie.  Wilt uw kind ook meedoen, dan kunt u ons bereiken op dit mailadres  jmzuurbier@hetnet.nl  Of op telefoonnummer 072-5740952/06-37359617.

Groetjes Gerda en Susan

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *