Kerkbalans 2020

Januari was de maand van Kerkbalans. Tijdens deze actie proberen we zoveel mogelijk geld op te halen om onze kerk draaiende te houden. Met alleen de collectes en andere inkomsten redden we het niet.

Dankzij uw bijdrage blijft het mogelijk om wekelijks een viering te bezoeken maar ook kunnen we de hoogtepunten en dieptepunten van het leven blijven vieren en dat geeft toch een extra dimensie aan het leven. En dan hebben we het nog niet eens over de instandhouding van dit gezichtsbepalende gebouw in De Noord, wat onze Heilig Hart kerk tenslotte ook is.

In 2019 bracht de actie bijna € 37.000 op, dat is ruim € 1.000 minder dan het jaar daarvoor.

Dat is jammer, want willen we financieel gezond blijven dan moet het niet verder afkalven.  Het is wel een gegeven dat er parochianen overlijden en ook dat de betrokkenheid minder wordt. Daarom een dringend beroep op iedereen om, indien mogelijk, hetzelfde te geven of de bijdrage iets te verhogen. Vooral omdat we dit jaar voor een grote onkostenpost staan. Er moet voor ruim € 76.000 aan de kerk en pastorie worden opgeknapt.

We hopen dat we dit jaar ook weer op uw medewerking kunnen rekenen, want het belang van de kerk wordt gelukkig door een groot aantal Noordenders gedragen. Niet alleen door financiële inzet,  maar ook door zich actief voor de kerk in te zetten.

 

Een eigen folder.

Als parochiaan krijgt u straks een envelop met een invulstrookje, een acceptgiro maar ook een folder met informatie. Dit is geen standaard folder. Dit jaar is er in de folder extra aandacht voor het 110 jarig bestaan van onze kerk. Vanaf 1910 staat dit prachtige gebouw als een stralend middelpunt midden in ons dorp. Laten we dat zo houden!

 

Tip!

Als u geld wilt overmaken is het een kleine moeite om hieruit extra rendement te halen. Dit hoeft niet meer via een notariële akte, we mogen dit nu zelf regelen, dan krijgt u via de belasting geld terug, dit onderdeel staat bij uw aftrekposten. Stel dat u € 300 voor de kerk over heeft en u zit in de belastinggroep van 40% dan zou u € 450 kunnen overmaken. U krijgt via de belasting 40% van

€ 450 terug en dat is € 180 dus u betaalt in feite € 270, hierbij is geen belastingdrempel. De enige restrictie die hieraan vast zit, is dat er een contract opgesteld wordt voor een periode van 5 jaar (die vervalt bij overlijden). Wilt u hier meer informatie over of heeft u andere vragen omtrent mogelijkheden van geld overmaken, dan kunt u contact opnemen met Jos Mooij (5710193).

 

Wanneer kunt u ons verwachten

Het schema ziet er als volgt uit:

19 januari:      start Kerkbalans met een viering in de kerk met zang van Virgiel.

20 januari:       19.00 – 20.00 de 40 ‘lopers’ kunnen hun spullen ophalen, maar dit kan ook al na de                        viering van zondag rond 11.15 uur.

Gedurende deze week krijgt u uw envelop thuisbezorgd, en de week erop wordt deze weer opgehaald.

29/30 januari:  De enveloppen kunnen ingeleverd worden bij Karin Stoop, De Eg 45.

2 februari:        Bekendmaking van de opbrengst.

 

Hoera een erfenis voor de kerk!

Dit hoort tot de categorie van ‘de betere berichten’.  Af en toe gebeurt het dat iemand in zijn testament de kerk betrekt. In een tijd waarin de oudere mens een goed bestaan heeft opgebouwd en ziet dat de jongere generatie het ook goed heeft en we de recessie te boven zijn, zou het eigenlijk helemaal niet vreemd zijn als in een testament ook aandacht aan ‘de kerk’ besteed zou worden. Op deze manier wordt dan meegewerkt aan het in stand houden van het geestelijk leven met alle aspecten die daarbij horen, een onderdeel dat in deze killer en individualistischer wordende maatschappij behoorlijk verwaarloosd wordt. Misschien is het een goed idee om dit eens met uw notaris te bespreken, de komende generaties zullen u er dankbaar voor zijn!

 

De commissie kerkbalans: Sheila Borst, Lida Groot, Karin Stoop en Jos Mooij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *