Toen Pasen en Pinksteren op één dag viel

Wie zegt dat iets zal gebeuren als Pasen en Pinksteren op één dag vallen, bedoelt dat iets nooit zal gebeuren. In de geschiedenis weten we er niet van dat Pasen en Pinksteren niet gevierd konden worden, waardoor bovenstaande uitdrukking opeens springlevend lijkt te zijn.
We maken als samenleving een bijzondere periode mee, waarin we moeten erkennen dat onze zekerheden helemaal geen zekerheden hoeven te zijn. Het Coronavirus heeft dan ook al geruime tijd de wereld in haar greep, waarvan we nooit hadden kunnen bedenken dat dit ons zou kunnen overkomen. Maar gelukkig is er weer hoop, het virus is op zijn retour waardoor de politiek op veel plekken de teugels wat minder strak aanhaalt, zo ook voor de kerk. Vanaf juni mogen we met 30 personen de vieringen voorzichtig weer gaan opstarten, om deze in juli uit te breiden naar 100. Veel mensen kijken daar naar uit, want juist in deze onwerkelijke tijd voelen we extra behoefte om bij elkaar te zijn, te ervaren dat we het niet alleen hoeven te doen. Als u dit artikel leest heeft de Pinksterviering al plaatsgevonden.
Met de pastores en enkele vrijwilligers heeft u deze mogelijk via een zogenaamde
‘’ live-streaming ‘’ vanuit de huiskamer kunnen volgen. Pinksteren is het Hoogfeest van de Heilige Geest, welke de apostelen in zich kregen uitgestort om gehoor te geven aan de opdracht van Jezus, die hen zei; zoals De Vader Mij gezonden heeft, zo zend ik u.
Een oproep die gericht is aan ons allen, om van Hem te getuigen dat er meer is tussen hemel en aarde, dat wij niet alleen leven van brood alleen en er nooit alleen voor staan; Hij met ons! Om dat extra te doorvoelen zijn wij deze periode in de gelegenheid gesteld om
‘’De Stille aanbidding van het Allerheiligste’’ bij te wonen en in de meimaand het Maria-uur.

Mogelijk heeft u in de krant kunnen lezen dat onze zeer gewaardeerde bisschop Punt op tweede Pinksterdag zijn taken officieel gaat overdragen aan onze hulp-bisschop Monseigneur Hendriks. Beide wil ik in dit schrijven gezondheid wensen en dat de Heilige Geest van Pinksteren hen moge bezielen over hun verdere toekomst.
Specifiek benoem ik ‘’ gezondheid ‘’, een rijk geschenk die door allerlei omstandigheden onder druk kan komen te staan. Zo probeert de kerk ook goed om uw gezondheid te denken en met name doel ik op het gezamenlijk vieren.
De komende periode zal u in de kerk door een ‘’ gastheer-gastvrouw ‘’ worden ontvangen, welke u allerlei aanwijzingen zullen geven, die ervoor zorgen dat we ons ‘’ veilig ‘’ weten.
Het kan doordoor voorkomen dat u niet op uw vertrouwde plek kunt plaatsnemen, maar we hopen op uw begrip. Hopelijk kunnen we elkaar binnenkort ontmoeten in onze vertrouwde kerk en wens u allen een goede gezondheid met de zegen van de Heilige Geest.
Mede namens het pastores-team, diaken Hans Bruin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *