Survival goed geslaagd

Vorige week zaterdag (traditioneel de 2e zaterdag na de volksspelen) was de opening van een nieuw vormselseizoen met de survival. Het had alle ingrediënten voor een pracht dag vol met spelelementen die overwonnen moesten worden. S ’morgens om 08.00 uur was het verzamelen in de kerk. Daar was meer ruimte.

Vormelingen en begeleiders vormen samen een grote groep. De groepjes werden in tussen posen op pad gestuurd op het survival traject. Dat traject  loopt dwars over de landerijen in en rondom ons dorp en speelt zich ook af op het water. Er moest goed worden samengewerkt om de verschillende opdrachten tot een succes te maken.

vlotbouwen
Met planken, balken, tonnen en touwen moest een vlot worden gemaakt. Daar moet dan de hele groep peddelend de ringvaart over om op een eilandje een vlag op te halen.

Een motorbootje  vaart  in de nabijheid mee met de zelf gemaakte vlot. Er werd door een groep met touwen geknoopt en de planken hadden wel een hele breedte. Puntje bij paaltje viel het vlot al bijna uit elkaar voordat het in het water lag. Pastoor Tilma bood de helpende hand.  Hij maakte mastworpen of het niets was. Wat bleek hij heeft jaren op de scouting gezeten.

Kano varen voor of tegenwind.
Ook moest een stuk traject afgelegd worden met een kano. Het is best een lang traject. De groepen die tegen wind hadden kregen hier een zware kluif aan. De groepen met de wind in de rug hadden een makkie. Op een grasdijk was een breed plastic neergezet tegen de helling aan en ingesmeerd met zeep. De groep moesten samen omhoog zien te komen. Dat was niet gemakkelijk maar met elkaars hulp lukte het meestal wel.

Daarna moest het natuurlijk gebeuren dat de hele groep in een rechte lijn samen naar beneden gingen glijden …. Die uitkwam op de sloot. Bij terug komst was iedereen ‘stik en tebarsten’ maar met een voldaan gevoel  was er drinken en een heerlijke brownie gebakken door Jacobi Baas.

Dat smaakte goed.

Alle foto’s van de survival zijn terug te zien op de website van de kerk: www.heilighartdenoord.nl/werkgroepen/vormselwerkgroep

Het vormselseizoen 2020 2021 is van start gegaan.

Op woensdag 30 september vind de 1e projectavond plaats.

 

Afronding vormselseizoen afgelopen jaar.
De laatste projectavond 09 kon in maart niet door gaan en wordt woensdag 23 september gehouden. Dit keer maken we gebruik van de kerk voor de laatste projectavond. Ook de Vormheer E. Fennis komt even langs om kennis te maken met de groep.

a.s. Zondag 27 september is de vormselviering om 10.00 uur in de kerk .

De vormselbegeleiders zijn afgelopen week  al aan het repeteren geslagen.

Romereis van 1-5 mei 2021.
Voor de vormselbegeleiders van dit nieuwe seizoen en van afgelopen seizoen wordt er een vijf daagse Romereis georganiseerd. Deze zal plaats vinden van 01 mei tot en met 05 mei 2021.

Pastoor Tilma is onze geestelijke leidsman op de reis

De animo is groot. Op dit moment zijn er 35 deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *