De jongeren van Sanctus Virgilius overhandigen 1.000 euro voor de H.Hart parochiekerk.

Dit is de opbrengst van de verkoop van het Virgilius Blond ‘het bier om te delen’ .

De kerk heeft forse klappen gekregen door Corona. We hopen zo bij te dragen in de onkosten die gemaakt zijn om de kerk Corona proof te laten functioneren. Er zijn veel aanpassingen gemaakt in de kerk voor een veilige kerkomgeving. Een hele lange periode was het niet mogelijk om als gemeenschap bij elkaar te komen. De kerk was zo goed als op slot. Dus geen inkomsten uit collectes e.d. Vanaf 01 juli mogen  de mensen weer beperkt samen komen in de kerk met in acht neming van de  1,5 meter afstand. Er wordt nog steeds niet gecollecteerd. Wel staat er achter in de kerk nu een collecteschaal op gesteld.

De parochiegemeenschap krijgt geen overheidssteun. Het bestaan van de kerk vinden we belangrijk dus dachten we er goed aan te doen om met dit bedrag onze waardering uit te spreken voor wat de vrijwilligers en pastoor doen om dienstbaar te blijven aan de parochiegemeenschap ook in het Corona tijdperk. We weten ook dat het alle kosten lang niet dekt maar alle beetjes helpen.

Een nieuwe priorin!
We hebben een opvolger voor priorin Jacky Zuurbier. Jacky moest afscheid nemen want ze is verhuisd naar Amsterdam. Maar eens komt ze terug naar De Noord om hier te wonen en te leven, zo heeft ze plechtig gezegd. We zijn haar dankbaar voor de ideeën en het werk wat ze altijd zo goed gedaan heeft voor Sanctus Virgilius.

Onze nieuwe Priorin is Mandy Beemster geworden.

Afgelopen woensdagavond hebben we  ‘op locatie ‘  (in het Zwaantje Veenhuizen)  onze eerste bestuursvergadering gehad.

We wensen priorin Mandy veel succes .

Lou Snoek op de vrije inloopavond voor alle jongeren 18+
Vorige week Woensdag 16 september  was er een vrije inloopavond in de kerk voor jongeren. Georganiseerd door de jongeren van Sanctus Virgilius.

Spreker was Lou Snoek uit VolendamHij vertelde over de brand op nieuwjaarsnacht in het Hemeltje in het nieuwe jaar 2001. Hij was net 16 jaar geworden en met zijn vrienden mochten ze voor het eerst een biertje drinken. (toen was het nog vanaf 16 jaar)

Hij vertelde hoe de brand zijn leven blijvend heeft veranderd.

Lou staat op het lijstje van gewonden van wie wordt verwacht dat ze het niet zullen overleven. In het Belgische Brussel gebeurt een wonder, doorstaat hij de kritieke fase, ontwaakt uit coma en als een herboren positivo stelt hij zich open voor het nieuwe leven met een nieuw uiterlijk.

In de kerk is een vaste beamer en die kwam weer goed van pas om ook visuele beelden te tonen op het scherm.

Na afloop hebben de jongeren samen nog iets gedronken en wat nagepraat. Het was een geslaagde avond.  Virgiel wil meer vrije avonden organiseren met voor jongeren aansprekende onderwerpen.

Lancering Virgilius Tripel ‘het bier om te delen’.
Al enige tijd liggen in de kelderen van de pastorie onze nieuwe Tripel verder te rijpen op fles.

Het is naast de Virgilius blond ons tweede bier in het assortiment.

Het heeft een prachtig etiket (al zeggen we het zelf  J ).

Ook op de Tripel staat onze Noordender H.Hartkerk op afgebeeld op het etiket.

Hoe langer het rijpt hoe beter de Tripel smaak tot zijn recht komt.

We hopen over enkele weken het in de verkoop te kunnen zetten.

Reserveren?
U kunt natuurlijk wel al flessen Virgilius tripel reserveren (graag zelfs) en zodra het klaar is dan leveren we ze bij u thuis.

Presentje
Het is ook een mooi en een origineel presentje om aan iemand te geven.(eventueel ook nog met een Virgilius paterbokaaltje erbij) waar onze kerk op staat en van jongeren uit De Noord.

Het verdiende geld stroomt weer terug naar de gemeenschap.  Om zo een bijdrage te leveren om de leefbaarheid en gemeenschapsgevoel te bevorderen voor het geluk van alle mensen.

Dus een presentje met een echt verhaal.

Virgilius blond is ook verkrijgbaar bij de Dagmarkt, Borst Streekwinkeltje en Bakkum’s Boetje.

De jongeren van Sanctus Virgilius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *