Pauselijke onderscheiding

De viering in de H. Hartkerk op zondag 18 oktober kreeg aan het einde een extra feestelijk tintje. Mevrouw Nel van Schagen – Oudeman, één van de vele vrijwilligers van de parochie, ontving voor al haar inzet voor de gemeenschap de pauselijke onderscheiding ‘Pro ecclesia et pontifice’. Deze hoge kerkelijke onderscheiding wordt door de paus toegekend aan mensen die zich gedurende lange tijd voor kerk en geloof hebben ingezet. De parochie heeft Nel van Schagen voor deze onderscheiding voorgedragen.

Vanwege de corona-maatregelen konden slechts dertig personen bij de viering aanwezig zijn. Toch was het gelukt om een mooi gezelschap uit te nodigen van familieleden en medeparochianen, die het uitreiken van de onderscheiding meemaakten. De anderhalve meter afstand zorgde nog even voor de vraag wie de onderscheiding moest opspelden aan de Nel van Schagen, die in een toespraak werd bedankt voor al haar werkzaamheden en betrokkenheid. Gelukkig was hier over nagedacht: haar man, die zelf jaren geleden de onderscheiding ook mocht ontvangen, kreeg de mooie taak om de medaille op te spelden.

In haar dankwoordje sprak Nel van Schagen de waardering uit voor alle mensen om zich heen. “Je doet het nooit alleen. Er zijn zoveel mensen die zich inzetten, ook zonder dat je het ziet. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun en hulp. Door raad en daad en vooral door een hoop liefde.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *