Livestream vanuit de kerk: VANAF ZONDAG MOGELIJK!!

Er is al vaker over geschreven ‘Er zou een livestream komen’. Dat klopt. Er was een sponsor gevonden: de rekening kon naar Edwin Groen, geweldig! Daarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. De bekabeling moest, om struikelpartijen te voorkomen, onder de vloer van de kerk: Marco Berkhout heeft dit verzorgd; twee techneuten zouden het e.e.a. aansluiten en klaarmaken voor gebruik: Guus Beemster en Bob Kool. Het draaiboek lag klaar. Maar dan…… Voordat alle spullen binnen waren was het wachten en wachten. Geduld is een schone zaak, maar soms valt het toch een beetje tegen.

Maar positief blijven, en als het goed is, wordt a.s. zaterdag, 6 maart, alles aangesloten en is zondag de eerste livestream mogelijk met de nieuwe installatie.

Er komen links en rechts twee camera’s aan de pilaren en vanaf een mengpaneel valt alles te regelen. Ook worden er speciale microfoons gebruikt. We gaan ervan uit dat alles gaat werken…. Voor de veiligheid wordt alles na afloop weer veilig opgeruimd.

Pastoor Tilma is deze zondag de voorganger en de zang wordt verzorgd door enkele leden van de Cantorij. Als u nu niet tot de uitverkoren 30 kerkgangers hoort, dan kunt u nu inloggen bij www.heilighartdenoord.nl en de viering bijwonen.

Het is goed om bijvoorbeeld op zaterdag te proberen of u op de site kunt komen. Lukt het dan niet, dan heeft u nog de tijd om de hulp in te roepen van een zoon of dochter, kleinkind of een buurman of buurvrouw.

Zolang we ook in 2021 nog in onzekere tijden leven biedt een ‘livestream’ ook mogelijkheden bij een uitvaart of andere vieringen in de kerk. Maar het blijft een tweede keus want lijfelijk aanwezig zijn in een viering is echt het mooiste.  Het gemeenschapsgevoel, de directe betrokkenheid, het zien van medeparochianen en niet vergeten de contacten, -nu op afstand- tijdens de vredeswens, zijn onvervangbaar. Een livestream blijft een redelijk alternatief, je bent toch bij de viering betrokken. Maar het tonen van gemeenschapsgevoel en het contact zoeken (op afstand) met de medemens kan natuurlijk ook buiten de kerk.

Wij hopen op positieve reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *