Kinderkerk

Op vrijdag 10 september 2020 begon de kinderkerk weer, na een welverdiende vakantie. Er gingen 11 kinderen met me mee, want Susan had geen oppas. Voor de grotere kinderen is dat geen probleem. We hebben geopend op onze gebruikelijke manier en ieder kind mocht ook een gebedje bidden, maar wat bleek, niemand wilde iets bidden. Oh jee, ik had de kinderkerk voorbereid met het thema bidden. Na een verhaal over bidden, hebben we hier over nagepraat en zo kwamen er toch wat gebedjes en voorbeelden van bidden naar boven. Op de kerkzolder had ik een boom gevonden, die mochten de kinderen versieren met hun naam en er met een gebed bij schrijven. Je naam is gemakkelijk, maar een gebed, maar dat laatste blijft toch een beetje lastig, maar het is toch bij de meeste gelukt. De grotere kinderen mochten hun naam aan de zijkant vastmaken, want de binnenkant was de ruimte voor de kleinste bestemd. Toen iedereen klaar was, hebben we in optocht de boom naar Maria toegebracht en daar mocht ieder kind nog een kaars opsteken. Ja met een kaars opsteken, weet iedereen wel voor wie ze willen bidden. Tot slot had ik nog een zoekpuzzel uitgeprint, waarbij ze de weg mochten zoeken die Jezus ging. Zo kwam er als oplossing de naam  Jezus te staan. Het was een goed begin van het seizoen..

Op maandag was er kinderkerk voor de onderbouw en toen gingen er 6 kinderen en een hulpje mee, want Susan kon ook vandaag mij niet helpen . Er waren drie nieuwe kinderen bij, waar ik erg blij mee ben,

Op vrijdag 11 september was ik in groep 1,2 en 3 geweest om uit te leggen wat de kinderkerk was. Op vrijdag wilde eigenlijk de hele klas wel naar de kinderkerk komen, maar drie nieuwe kinderen is al een mooi begin, hopelijk blijft dit nog even groeien.

Met deze groep hebben we het over de boom gehad en waar die voor dient. Een kind wist zelfs te vertellen dat het voor de zuurstof was, goed hoor. We hebben buiten de grote bomen bekeken en daar heb ik een verhaal van vertelt over een opa en een kind, die uitzochten wat het belangrijkste aan een boom is. Eigenlijk is alles belangrijk en ook iedereen is op zijn eigen manier belangrijk. Binnen mochten de kinderen ook een naambordje maken voor op de boom en die hebben we weer samen bij Maria gezet. Tot slot mochten ze kleuren, terwijl ik een appel ging verstoppen, dit vonden ze erg  leuk en om de beurt mocht er iemand de appel verstoppen, tot ze werden opgehaald. Zo zijn we ook met deze groep het nieuwe seizoen weer goed begonnen.

Wilt uw kind ook meedoen, dan kunt u ons bereiken op dit mailadres  jmzuurbier@hetnet.nl  Of op telefoonnummer 072-5740952/06-37359617.

Groetjes Susan en Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *