Kinderkerk

Op maandag 22 juni was er na deze rare maanden van corona eindelijk weer eens een kinderkerk. Bij binnenkomst moesten ze hun handen reinigen, maar dat zijn ze al gewend op school. Er waren 14 kinderen die met ons mee gingen. We hebben nagepraat over de coronatijd, die negatieve en positieve dingen met zich mee heeft gebracht. De kinderen vonden het vooral fijn om hun huiswerk snel te maken en dan dingen te gaan doen die ze zelf leuk vonden, zoals gamen en spelletjes doen op de computer. Vroeger in de tijd dat Jezus leefde was er ook al een soort coronatijd, maar dan met melaatse. We hebben het verhaal voorgelezen van de tien melaatsen die Jezus had genezen en waarvan er maar een terug ging om te bedanken. Hierna hebben we het gezamenlijk naverteld aan de twee kinderen die iets later kwamen. We hadden een speurtocht gemaakt in de kerk ,ze mochten de 26 foto’s zoeken, die er gemaakt waren van de dingen in de kerk. Hierbij was er een letter verstopt en die mochten ze opschrijven. De oplossing was: Fijne vakantie,  zorg voor elkaar” Het was heel leuk voor ze om zo door de kerk speuren. Tot slot hebben we het hele rondje nog een keer met zijn allen gelopen en daar de nodige dingen bij verteld. Ze mochten ook om de beurt aan de bel trekken die op het altaar hangt en dat is best moeilijk om die goed te laten klinken. Tot slot waren er precies 14 zakjes snoep in  de tuin verstopt en ieder kind mocht er een zoeken. Zo hebben we het seizoen op een hele leuke manier kunnen afsluiten.

Op vrijdag 26 juni was er kinderkerk voor de grotere kinderen. Susan kon niet helpen, maar een goede vriendin van me wilde wel helpen. We kwamen om vijf voor twee bij school en tot onze verbazing waren alle kinderen al om tien voor twee naar huis gestuurd. Er waren nog twee kinderen die met ons mee gingen en later kwamen er nog twee kinderen bij, die op een andere school zitten. De kinderen vonden het prachtig om zo een prive kinderkerk te hebben en ze vroegen en vertelden heel veel. Met deze groep hadden we ook een verhaal over melaats, maar dit ging over een melaatse, die het niet mocht door vertellen dat hij door Jezus was genezen. Om het verhaal samen te vatten, had ik een schuifspelpuzzel ervan uitgeprint, die we gezamenlijk hebben opgelost. Ze mochten ook in de kerk een speurtocht doen, maar nu moesten ze zelf aan de hand van een iopdracht een letter zoeken, bv bij het embelle van de vijfhoek moesten ze de laatste letter invullen. Voor hun was de oplossing “Leuk dat jullie er weer zijn”.  In de tuin had ik 12 zakjes snoep verstopt en ze mochten er allemaal 3 zoeken. Tot slot gingen we evalueren en zo zijn we weer op nieuwe ideeen gekomen voor het volgende seizoen.

We hopen dat we na de vakantie weer van start kunnen gaan, maar een datum hebben we nog niet geprikt.   Wilt uw kind ook meedoen, dan kunt u dit aan ons doorgeven. U kunt ons bereiken op dit mailadres  jmzuurbier@hetnet.nl , of op telefoonnummer 072-5740952/06-37359617.

Groetjes Susan en Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *