Kerstspel Kinderkerk

Op 24 december om 18.00 uur mochten de kinderen van de kinderkerk het kerstspel spelen, we waren met 19 kinderen. Twee kinderen hadden een dubbele rol, want die zongen ook in het kinderkoor. We hadden al een paar keer in de kerk geoefend en het was best wel een beetje chaotisch, daarom waren we aardig zenuwachtig voor deze avond. In de pastorie mochten de kinderen eerst op de foto en daarna gingen we ons opstellen. De pastoor opende met een kruisteken, “het teken van ons geloof” en met een gebed. Toen werd het donker in de kerk en mochten de kinderen met hun lichtjes door de kerk lopen. Het kinderkoor zong ondertussen het lied “Het wordt donkerder en donkerder” Maria en Jozef bleven met hun ezel voorin de kerk en de andere kinderen mochten op de achterste banken gaan zitten, bij een ouder. Het kerstverhaal werd door de pastoor verteld, hij was in het kerstspel de ezel. De kinderen waren allemaal heel rustig.

Ik denk dat ze ook de sfeer voelde in de kerk.

Het straalt ook altijd iets lievelijks uit, als de kinderen in hun kerstkleding lopen. Het was een eenvoudig kerstspel, maar door zijn eenvoud heel mooi. Zo  kwamen om de beurt Jozef, Maria,  de heraut, de herbergier, de herders, de engelen en de drie koningen aan bod. Ook hebben we spontaan een” lang zal ze leve” voor Jezus gezongen. Het kerstpel werd afgesloten met het lied” wat een sterren”. De kinderen kregen een ster in de hand, waar ze mee mochten zwaaien en iedereen zong uit volle borst mee met dit lied, want op school hadden ze dit lied allemaal geoefend voor het schoolkerstspel. Zo kijken we allemaal met heel veel plezier terug op het mooie kerstspel. Achter in de kerk mochten de andere kinderen van de kinderkerk de kerstkransjes uitdelen en met het spandoek staan, waarop we iedereen een vredig kerstfeest wensen. Als bedankje kreeg ieder kind een tasje, waarin een boekje zat van het kerstspel en natuurlijk ook wat lekkers.

Wij hebben iedereen mooie kerstdagen toegewenst  en een heerlijke vakantie.

De  volgende kinderkerk is op

Maandag 6 januari 2020 voor de onderbouw en op vrijdag 10 januari 2020 voor de bovenbouw

We komen uw kind om 14.00 uur van school ophalen en u kunt uw kind om 15.15 uur weer ophalen uit de pastorie.  Wilt uw kind ook meedoen, dan kunt u ons bereiken op dit mailadres  jmzuurbier@hetnet.nl  Of op telefoonnummer 072-5740952/06-37359617.

Groetjes Gerda en Susan

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *