H. Hart parochie organiseert regelmatig pelgrims- en inspiratiereizen

Het reizen is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Velen reizen dagelijks grote afstanden naar hun werk. Vakantiebestemmingen reiken zo langzamerhand over de hele wereld. Reizen is veelal gewoon geworden.
Toch worden er ook bijzondere reizen gemaakt: een voettocht, een lange fietstocht, een pelgrimsreis. Deze reizen zijn bijzonder, omdat ze ook dikwijls een reis naar binnen zijn. Ze doen iets met ons.

Bijzondere reizen willen we graag stimuleren en activeren als dienst naar onze gemeenschap. Dit zien we, als parochie, als één van onze opdrachten. Lichaam en geest bijtanken, even stilstaan bij het leven en nieuwe inzichten opdoen.

De activiteiten op een rijtje

 

  • Drie daagse Bedevaartreis Kevelaer

Een van de meest schilderachtige pelgrimsoorden – en niet eens zó ver weg! – is zonder twijfel Kevelaer. Bij ons is het in Duitsland (vlakbij Venlo) gelegen stadje een geliefde plek om op adem te komen.

Maandag 6 tot en met woensdag 8 juli 2020.

Kevelaer, het mooie en intieme Mariaoord net over de grens in Duitsland, nodigt u uit! Het programma voor dit jaar heeft de bekende onderdelen van een Kevelaer-bedevaart: het aanbieden van de bede-vaartkaars, een Lof en aanbidding van het Allerheiligst Sacrament, de kruisweg, lichtprocessie enz. Naast het aangeboden bedevaartprogramma is er voldoende gelegenheid voor persoonlijke devotie of voor wat Kevelaer verder te bieden heeft aan terrasjes en winkels.

Deze geheel verzorgde bedevaart omvat: vervoer per luxe touringcar, koffie/thee met gebak op heen- en terugreis, verblijf in Kevelaer (logies, ontbijt, lunch en diner), collectieve reisverzekering en bedevaartkosten.

Informatie bij diaken Hans Bruin. Email: hansbruin@outlook.com

 

  • Op Bedevaartreis naar Lourdes (ook regio)

De Lourdesgroep organiseert meestal 2 maal per jaar een reis naar Lourdes.
Lourdesreis informatie bij Jan Verkroost Tel: 072-5742743

 

  • Romereis (voor vormselbegeleiders)

Reeds driemaal eerder is er een reis naar Rome georganiseerd voor vormselbegeleiders.

De vormselbegeleiders hebben zich een seizoen lang verbonden om zich in te zetten voor de kerk en haar gemeenschap. Een seizoen lang begeleiden zij brugklassers; doen hand en spandiensten en verdiepen zij zich d.m.v. thema avonden. Zij dragen verantwoordelijkheid.

In Rome maken we deel uit van een andere wereld: omdat Rome niet zomaar een wereldstad is, maar de wortels herbergen van onze westerse wereld. Het is het bruisend middelpunt van de Christelijke wereld.

We gaan op ontdekkingstocht: op zoek naar de geschiedenis van het Katholieke geloof, op zoek naar onze eigen spiritualiteit en al het moois dat de stad Rome te bieden heeft. Daarnaast is het is een unieke kans om elkaar beter te leren kennen, en samen de mooie en bijzondere ervaringen te delen!

We gaan terug in de geschiedenis om onze verhalen te verbinden met de verhalen van de mensen van toen. Je komt rijker thuis!

  • Santiago de Compostella (spiritueel)

Wat is dat toch met de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella? Om dat te begrijpen moet je de tocht zelf lopen. Je kunt ook een klein stukje van de Camino lopen. Wie weet ga je het ooit helemaal uitlopen. Maak verbinding met jezelf en met zoveel andere mensen.

Individueel of als groep een stuk van de Camino lopen richting Santiago de Compostella?

Wij helpen je op weg! We zorgen voor het pelgrimspaspoort en de andere attributen. Er worden voorbereidingsavonden georganiseerd en er is een mogelijkheid voor een pelgrimszegen.

Trek de stoute schoen en waag het er op!

Voor meer informatie mail naar: gerrie.groot@gkz.nl

¡Buen Camino!

  • Jongeren voor Afrika (ontwikkelingsproject)

Dit initiatief is ontstaan vanuit de jongeren van Sanctus Virgilius. Virgieler Jolinda Zuurbier heeft dit project gepromoot.

Het onlangs gebottelde Virgilius blond bier heeft een aangepast etiket gekregen met de tekst: ‘Afrika Editie’. De opbrengst is dan ook bestemd om de projecten in Afrika financieel te ondersteunen.

De jongeren die naar Afrika gaan willen zich ontwikkelen, hun horizon verbreden en zich inzetten voor een derde wereldproject. Een prachtige levenservaring.

De reis gaat naar Oeganda van  24 april – 03 mei 2020. Op dit moment hebben zich 14 jongeren zich aangemeld.

Voor meer informatie mail naar: JolindaZuurbier@hotmail.com   

 

 

 

  • Wereldjongerendagen Lissabon 2022

De volgende editie van de Wereldjongerendagen zal in 2022 in het Portugese Lissabon plaatsvinden. De dagen zijn nog bekend (hoogstwaarschijnlijk juli, augustus) maar zo past het vast in onze agenda!
Zoals altijd nodigt de Paus ook ons, jongeren van het bisdom Haarlem-Amsterdam, uit om mee te doen met de jongeren van de wereld.

Januari 2019 zijn er zes jongeren van Sanctus Virgilius uit De Noord op de WJD in Panama geweest. Het land, de mensen, de gastgezinnen, de organisatie en voorprogramma was geweldig. Het was goed georganiseerd en een belevenis voor iedereen die het heeft meegemaakt.

Wij willen met jongeren uit onze H.Hartparochie De Noord naar Lissabon. Ons bisdom Haarlem-Amsterdam zorgt voor het voorprogramma, de reis en verblijf.

Alle jongeren hebben de kans om dit te beleven. Het is het grootste jongerenevenement ter wereld met veel jongeren van over de hele wereld.

Goed georganiseerd met ook een Nederlands programma.

Je kunt je inschrijven als je nu tussen de 16 – 28 jaar bent.

Inschrijven doe je door een mail te sturen naar : Info@SanctusVirgilius.nl.

Inschrijfgeld is €.50,- , dit is de eerste betaling voor de reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *