Jong van Geest organiseert… wandeltocht op zondag zondag 20 juni 2021

Waar de wind nog waait

Zondag 20 juni 2021. Wandelen door en langs de mooiste stukjes van De Noord

Met historische inkijkjes en cultuur om van te genieten.

Deze bijzondere wandeltocht staat gepland op zondag 20 juni 2021. 

  • De culturele wandeling met historische inkijkjes moet een feest voor het dorp worden waar iedereen aan kan deelnemen: van kinderen tot hoog bejaarden en iedereen die daar tussen in zit.

In groepjes van 10 personen samen met een verkenner wordt er telkens vertrokken en onderweg komt u steeds weer wat bijzonders tegen.

U kunt zich als individu opgeven maar het is ook mogelijk om zelf een (gedeeltelijk) groepje samen te stellen.

Er wordt inschrijfgeld gevraagd van €. 7,50 p.p. en voor kinderen is het gratis.

De opbrengst  is voor het onderhoud van de kerk.

Na afloop is er gelegenheid voor een drankje het liefst op het Sint Annaplein.

Als het weer dit toelaat.

Rondrit voor ouderen met Paard en huifkar door ons dorp.

Als wandelen geen optie meer  is voor u dan hebben we een mooi alternatief om toch mee te doen met deze mooie dag.

Voor de ouderen komt er een prachtige rondrit met paard en huifkar of met de paardentram. We rijden een mooie route in en rondom De Noord. Vooraf en na afloop is er koffie/thee of een ander drankje. Het wordt een plezierige dag waar ontmoeting met hoofdletters wordt geschreven.

Hoe staat het met het herstel van het Caminopaadje ?

Vorige keer hebben we in ’t Contact geschreven over de omgehakte boom, het verbrijzelde boombankje en het goede nieuws dat de gemeente heeft toegezegd dat ze het zullen herstellen.

We hebben gesprekken gevoerd met verschillende ambtenaren; er is over en weer digitaal verkeer geweest. De gemeente is er mee aan de slag, zo begrepen we. Maar iets concreets kunnen we nog niet melden. We hebben er vertrouwen in dat het allemaal goed zal komen zoals dit is afgesproken. Haast hebben we wel want het is nu plantseizoen en in het voorjaar willen we ook het nieuwe gedeelte toevoegen aan het Caminopaadje. Zodat iedereen met plezier een klein ommetje om de kerk kan maken en dan ook gedeeltelijk langs een pittoresk paadje. Zodra we meer weten zullen we het u via Contact melden.

Opgeknapt

Vorige week zaterdag heeft een groepje dames het bestaande tuinwerk van het caminopaadje alweer netjes gemaakt. Ook zijn er langs het hekwerk mooi in de knop zittende klim hortensia’s geplant zodat het zicht van het hek straks zal wegvallen. Als de tijd daar is worden er ook weer nieuwe frisse plantjes erbij geplant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *