‘Jong van geest op oude paden’ De Camino naar Santiago de Compostella

Op zaterdag 22 juni vertrekt een groep van 15 personen uit onze parochie naar Bilbao Spanje.  Vandaar reizen zij verder met de bus en de trein naar het Franse bergdorpje Saint Jean Pied de Port.

De volgende morgen in alle vroegte starten zij met hun pelgrimstocht. Of zoals het omschreven staat:

De Camino eist zijn tol van u. Gezegend bent u pelgrim,

U moet opstaan voor de zon opkomt ondanks vermoeidheid of blaren. U moet lopen in de duisternis van de nacht nog voor het morgenlicht opkomt. U moet net genoeg rusten om te kunnen blijven lopen.

De eerste dag zullen zij de Pyreneeën over trekken om aan te komen in het klooster in Roncesvalles. Door eeuwenoude Baskische dorpjes over vaak ongeplaveide paden vervolgen zij het pelgrim pad richting Santiago de Compostella. Er wordt geslapen in Rufigio’s. Deze worden vaak gerund door kloosters of parochies. De voorbereiding van de groep is goed geweest met avonden in de pastorie. Het was ook super gezellig om zo als groep bij elkaar te komen als voorbereiding. We hopen dat het voor een ieder een inspirerende tocht mag worden.

Op zondag 16 juni zal de groep de pelgrimszegen ontvangen in de H. Mis van 10.00 uur van pastoor Ignas Tilma. Na afloop is er gelegenheid om nog een kopje Koffie samen te drinken

Vier de gemeenschap! 

Zondag 16 juni viering 10.00 uu
3e zondag van de maand.

De invulling van de derde zondag van de maand ligt nu in handen van jeugd en jongeren. De verantwoordelijkheid ligt daar die de toekomst van de kerk is.

Koor van de Vormsel begeleiders

Het is aan een ieder van ons om van ‘de derde zondag van de maand’ een succes  te maken en te ondersteunen door mee te vieren. Laat het echt een ontmoeting worden van generaties.
Komt u ook ?

Wie lopen er allemaal dit jaar op de Camino naar Santiago.
Nadat vorig jaar de jongeren van Sanctus Virgilius de camino gelopen hebben en we daar een fraai Santiago kunstwerk aan hebben over gehouden neemt de animo steeds meer toe. Dit willen we als parochiegemeenschap oppakken. In het verleden hebben al verschillende de voettocht naar Santiago gemaakt.

Namen die we nu al weten zijn: Tiny Smit (voorzitter van de Cantorij); Piet Bleeker en Ina van Schagen- Boekel ( de laatste vanaf – hoe kan het ook anders- Lourdes). Deze personen dragen allemaal een bijzonder verhaal met zich mee. En misschien geldt dit wel voor elke pelgrim.

Voor zover we weten… lopen de volgende personen dit seizoen.
Op zondag 19 mei kregen 2 jongeren (Anna Groot en Jorien Borst) de pelgrimszegen. Zij vertrekken op  15 juni. Inmiddels hebben Jesper Beers en Tim Koomen de laatste 120 km gelopen naar Santiago de Compostella in april.  Rose Beemster liep enkele weken vanaf 11 maart 2019 van de plaats Estella waar ze vorig jaar was geëindigd met de groep Virgiel. Diaken Hans Bruin heeft samen met zijn vrouw Helmine vanaf het Franse bergdorpje Saint Jean Pied de Port gelopen naar Santiago  de Compostella. En zijn eind mei 2019 terug gekomen. Toine Stoop en Lizzie Blauw zijn rond 01 juni vertrokken van de H.Hartkerk in De Noord naar Santiago. De groep van 15 personen die op zondag 16 juni de pelgrimszegen zullen ontvangen vertrekken op zaterdag 22 juni.

Nikée Zuurbier gaat straks als haar studiejaar op de universiteit in Leiden er op zit vanaf het Franse bergdorpje Saint Jean Pied de Port lopen naar Santiago  de Compostella in haar eentje het avontuur aan. Zij vertrekt op 30 juni. En ontvangt ook de pelgrimszegen op zondag 16 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *