Afsluiting seizoen Virgiel

De Jongeren van Sanctus Virgilius hebben op zondag 19 mei hun seizoen afgesloten.

Het was de derde zondag van de maand. Jongeren, die de toekomst van de kerk zijn,  zingen dan in deze viering.  Op deze mooie zondag zongen de jongeren van Virgiel in de H. Mis. Twee jongeren kregen in de viering de pelgrimszegen. Anna Groot en Jorien Borst die een stuk van de Camino gaan lopen. Direct na de viering liepen we achter pastoor Ignas Tilma en misdienaar floor Drent naar buiten want  ‘de bron van levend water’ werd ingezegend door pastoor en daarna volgde nog een feestrede van Marijke Helwegen.

Het was een mooie en waardevolle happening daar op het volle kerkplein. Wat deed Marijke Helwegen het ook leuk en niet zonder zelfspot bracht ze diepgang in haar toespraak. De mensen genoten er van. Na afloop was er koffie, thee maar ook een broodje en natuurlijk werd er een glas  Virgilius ‘het bier om te delen’ geschonken.


Kunstwerk ‘bron van levend water’.

Dit prachtige kunstwerk is belangloos gemaakt door Loet van Veen en het is geschonken door Sanctus Virgilius aan onze gemeenschap De Noord uit de opbrengsten van het Virgilius ‘het bier om te delen’.

Naast dat het een prachtig kunstwerk is met een verhaal is het ook een gastvrije uitnodiging  voor elke voorbijganger die dorst heeft dat die zich kan laven aan het koel heldere water die met een druk op de Jacobusschelp uit de historische kraan komt.

Sponsoring

De installatie van dit kunstwerk was in handen van loodgietersbedrijf Marco Berkhout met hand en spandiensten van zoon Miel Berkhout,  Jan de Wit ( Werk aan de Kerk) en Toine Stoop (Sanctus Virgilius).

Vier dagen heeft Marco hieraan gewerkt en hij gaat hier niets voor rekenen.

Marjon en Marco vonden het wel een mooi gebaar om het geleverde werk en materiaal te schenken aan de jongerengroep / gemeenschap. Daar zijn we allemaal heel dankbaar voor. Want naast de kosten van het kunstwerk was er door de jongeren natuurlijk niet zo goed rekening mee gehouden dat het kunstwerk ook nog eens geïnstalleerd moest worden. Dit was geen sinecure ! Maar er staat nu wel iets heel moois.

Opbrengsten Virgilius ‘het bier om te delen’.

De opbrengsten van ‘het bier om te delen’ worden terug gegeven aan onze gemeenschap.

Dat is altijd de nobele opzet van deze jongeren geweest.

Wat is er zoal tot nu toe al gedaan met de opbrengst ?

  • Voor de thema avonden worden vaak sprekers uitgenodigd die bekostigen ze daar uit.
  • Vijf jongeren hebben een bijdrage gekregen om naar de Wereld jongerendagen in Panama te kunnen gaan.
  • De groep vormselbegeleiders hebben een bijdrage gekregen voor de Romereis.
  • Zo heeft iemand ondersteuning gekregen die een dure behandeling in Utah USA zal krijgen.
  • Er is een vliegticket bekostigd van een jongere die een groep jongeren ging

Koop ons virgilius ‘het bier om te delen’.

We hopen dan ook dat u het eigen Noordender Virgilius ‘het bier om te delen’ wilt kopen van ons. Naast dat het een heerlijk gezellig biertje is zit er ook een verhaal achter. Een goed verhaal !

Dit verdient ondersteuning. Misschien leuk voor een cadeau voor Vaderdag  maar ook een origineel kadootje om mee te nemen als u op visite gaat.

Nieuw project.

Er zijn plannen om een project in Oeganda Afrika te ondersteunen. Ook zijn er plannen dat een groep Noordender jongeren daar medio april 2020 zelf naar toe zullen gaan.

Jolinda vertelde er al iets over na de opening van het kunstwerk ’bron van levend water’.

Nieuwe leden.

Wil je lid worden van Sanctus Virgilius ? dan kan dit natuurlijk.
Kom eerst gewoon een keer langs om te kijken of je het leuk vind.
Naast thema avonden ondernemen we ook andere leuke dingen.
In september 2019 gaan we weer van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *