Jong van Geest

Onze bijeenkomsten gaan nog steeds niet door.  Dat is natuurlijk heel jammer. We hadden een prachtig jaarprogramma samengesteld.
Maar ja, dit geldt natuurlijk niet alleen voor ons. Nog even doorbijten en dan hopelijk normaliseert het gewone leven weer en krijgen we onze vrijheid weer terug zonder beperkingen.

Onze pelgrimstocht vervolgen we richting Santiago

31 mei – 07 juni 2021 gaan we onze camino vervolgen richting Santiago de Compostela.

We starten deze keer in het pittoresk Spaans Baskisch plaatsje Estella. Hier zijn we twee jaar geleden met de groep geëindigd. Na een enerverende voettocht vanaf het Franse bergdorpje  Saint Jean Pied de Port, trekkend over de Pyreneeën kwamen we Spanje binnen, over eeuwenoude paden trokken we door en langs kleine robuuste dorpjes en ook doorkruiste we de stad Pamplona. We verlangen er naar om de pelgrimstocht weer te mogen voor zetten. Een mooi vooruitzicht. We zijn heel benieuwd welke landschappen zich voor ons zullen ontvouwen maar ook naar de mensen die we onderweg mogen ontmoeten.

Wilma zal niet met ons mee lopen dit jaar. Zij gaat samen met Ruud vanaf het Franse bergdorpje tot het doel van de tocht naar Santiago de Compostella lopen. Een voettocht van zo’n  800 km.

Toch zijn wij met 15 personen. Pastoor Tilma gaat met ons meelopen. Hij moet wel enkele dagen eerder weg om bij heuglijk feit  te  zijn dat zijn jongere broer op 5 juni zijn priesterwijding hoopt te mogen ontvangen in Utrecht.

 Voorbereidingen.

Ondanks dat we niet bij elkaar kunnen komen willen we vanaf maart toch in kleine groepjes ons gaan voorbereiden op de tocht. Voor elke dag een etappe uitstippelen en waar willen/kunnen we slapen enz. De voorpret van de voorbereidingen in gezamenlijkheid doen we naar de mogelijkheden die er dan zijn.

Het caminopaadje wordt uitgebreid

Met onze groep “Jong van Geest op oude paden”  hebben wij afgelopen zomer 2020 het Caminopaadje gerealiseerd tussen Dorpshuis/sportcomplex en Heilig Hart kerk in De Noord. Van het paadje wordt druk gebruik van gemaakt.

Door de positieve reacties van onze dorpsgenoten lijkt het ons een goed en zinvol plan om dit pad verder uit te breiden.

Het betreft het stuk grond vol met wildgroei tussen het voetbalveld en hek achterzijde van de kerk richting de bibliotheek die in de Sint Josephschool is gevestigd.

Dit ziet er armoedig uit.

De bibliotheek, met een eigen ingang op de Lelyhofstraat, ligt verscholen en willen we meer in het zicht hebben en daardoor ook meer uitstraling geven.

We willen dit bij het door ons reeds aangelegde Caminopaadje betrekken, zodat het één aantrekkelijk geheel wordt. Het is wel jammer dat de gemeente nu twee bomen heeft omgehaald. Jarenlang er niets aan gedaan. De bomen hadden mooi gepast in het plaatje wat we voor ogen hadden. Maar ook zonder de bomen gaan we er een mooie uitbreiding van het caminopaadje maken.

In het belang van ons dorp wordt dit een verrijking, versterkt de leefbaarheid en nodigt uit tot het wandelen van een rondje.

Zondag 25 april een wandeltocht met historische inkijkjes

Een wandeltocht met historische inkijkjes, vergezichten en waar de wind nog waait.

Deze bijzondere wandeltocht staat gepland op zondag 25 april 2021.

In groepjes van 10 personen samen met een verkenner wordt er telkens vertrokken en onderweg komt u steeds weer wat anders tegen.

Er wordt inschrijfgeld gevraagd en voor kinderen is het gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *