De Veertigdagen-Vastentijd voor jongeren

In mijn afgelopen artikel heb ik geschreven over de Veertigdagen-Vastentijd. Hierbij stelde ik de vraag of deze periode niet iets van vroeger was, waarbij ik mij afvroeg hoe jongeren van hier en nu daar mee omgaan? Op internet werd mijn aandacht getrokken naar een jongeren-site van ‘’Alpha Youth ‘’ die bijeenkomsten organiseert in cafés, studentenverenigingen, kerken, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen, waar ze open spreken over de basis van het christelijk geloof.  Hun openheid op het internet wil ik ( diaken Hans Bruin ) graag ongecensureerd met u delen, een openheid waarin jongeren laten merken dat God voor hun van levensbelang is.

Onderstaand wordt hen door de auteur de vraag gesteld waarom ze Vasten?
In de volgende editie van dit blad wordt hen de vraag gesteld wat ze ervan merken.

Waarom vasten jullie?
Fleur
: ”Ik vast om meer met mijn geloof bezig te zijn. Nu neem ik even afstand van de dagelijkse dingen en probeer ik me te richten op God. Ik houd me bezig met de vraag: Wie is God en wat betekent Hij voor mij? Daarnaast denk ik na over Pasen en krijg ik meer besef waar het om gaat.”

Wilco: ”In deze periode ben ik meer met het geloof bezig. Juist doordat ik ervoor kies iets niet te doen wat ik normaal iedere dag doe, sta ik elke dag stil bij mijn persoonlijk geloof. Dat maakt me bewuster en ik ben meer bezig met God. Het is een mooie manier om iets aan te pakken waar je mee worstelt of wat je lastig vindt, zoals ik met klagen. Zo’n vastentijd geeft dan een bepaalde periode aan. Je weet hoe lang het duurt en je weet dat anderen ook ermee bezig zijn.”

Celine: ”Op onze jeugdvereniging moedigden ze ons aan om te gaan vasten. Ze adviseerden om van iets te vasten wat veel tijd kost maar eigenlijk niet nodig is in je leven. Toen heb ik er even over nagedacht en koos ik voor Youtube. Vasten geeft een doel. Het is niet dat YouTube kijken helemaal niet mag, maar zoveel is niet goed. Het moet even helemaal uit mijn systeem. Daarnaast wilde ik meer met het geloof bezig zijn. Ik ben begonnen aan een Bijbel-leesplan en probeer elke dag een stukje Bijbel te lezen. Soms sla ik nog wel een keertje over, het is even wennen.”

Matthijs:”‘Ik maak meer tijd vrij om met God bezig te zijn. Zo bereid ik mezelf met vasten voor op een tijd die komt: Pasen. Het zet me stil daar waar ik stil bij wil staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *