De kerk heeft wekelijks weer een bezoeker meer!

Ons dorpsgenoot Jan Waij woont alweer even in Oudburgt in Bergen en dat zal niet veranderen.
Jan Waij heeft verschillende keren aangegeven dat zijn grootste wens is om op zondag naar de kerk in De Noord te gaan. Aan die wens is eind juli gehoor gegeven. We hebben Connexxion regiotaxi gebeld en met de verzorging in Oudburgt afgesproken. Zodat Jan op tijd klaar stond voor de rolstoelbus. Prima op tijd kwam de bus in De Noord waar hij bij de H.Hartkerk wordt opgevangen en begeleidt evenzo na de viering.
Dezelfde week belde de verzorging van Oudburgt dat Jan telkens aan gaf de volgende zondag weer graag naar de kerk te willen in De Noord. Jan zit de hele dag in zijn rolstoel. Kijkt een beetje TV en dat is het wel.  Dat is nu door de parochie opgepakt dat Jan zondags de H. Mis mee kan vieren in De Noord. Een aantal mensen zijn bereid gevonden om in een schema van zes weken jan te ontvangen, te begeleiden en na afloop op de rolstoelbus te wachten. Een kleine moeite maar van ontzettende grote betekenis voor hem. Wat mooi is dat verschillende kerkgangers even naar Jan toelopen. Die aandacht is echt goud waard.
Gelukkig wordt Jan regelmatig bezocht door Noordenders maar ook met een kaartje kunnen we Jan laten weten hem niet te vergeten. Want een kaartje krijgen is echt leuk. Je bent verrast, je bestudeert het kaartje, je leest het en doe dat nogmaals, je geeft het een ereplaats en bovenal geeft het een plezierig gevoel dat er iemand is die aan je denkt. Dus doen! Gewoon een kaartje sturen ook aan andere mensen.

Jan Waij zijn adres:
Molenweidtje 1, 1862 BC Bergen. Tav De heer Jan Waij – de kreek 43a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *