Commissie werk aan de kerk Tegenvaller!

In een van de eerdere edities van Contact hebben we geschreven dat we in 2020 voor een groot bedrag aan onderhoud stonden voor de kerk.

Het kerkbestuur kon ons de helft van het bedrag toezeggen waarmee we de meest belangrijke zaken hebben opgepakt. Nu, dit voorjaar stond de reparatie van de goten aan de Noordkant van de kerk op het programma. Er was op een plek lekkage geconstateerd.  Afgelopen week wilde men de goten repareren en nalopen. Toen is gebleken dat reparatie van de goten niet mogelijk is en dat er een nieuwe zinklaag op beiden goten over de hele lengte van de Noordkant kerk moet worden aangebracht. Uitstel is geen optie er moet snel worden gehandeld om verdere lekkage te voorkomen.

Komende week komen we als commissie samen met een delegatie van het bestuur om hier een (financiële) oplossing voor proberen te vinden.

 

Er is ook goed nieuws.

Komend voorjaar als het weer wat warmer wordt zal de prachtige schildering ‘Eerbied in Gods huis’ boven de ingang van de kerk opnieuw worden gerestaureerd met een nieuwe schilder laag. De kleuren zullen dan weer in volle glorie tevoorschijn komen.   Twee dorpsgenoten, vakmensen in deze, willen dit op zich nemen waarvoor we ze heel dankbaar zijn.

Verwer export gaat de kerkentree met bloemconcepten fleurig verfraaien.

De grote bak aan de voorzijde van het kerkplein, de entree naar de kerk zal worden verfraaid met een prachtig bloemenconcept. Deze zullen blijvend bloeien tot eind oktober.

We krijgen een mooie vrolijke blikvanger met allerlei bloeiende bloemen.

We hadden bij Verwer export vrijblijvend gevraagd hoeveel zoiets zou kosten. Maar groot was de verrassing dat zij dit willen sponsoren voor de kerk. Zij gaan dit beplanten met hun eigen professionele team van medewerkers. Begin mei wordt het beplant en dan is het wachten tot de bloei. Wij zijn hier heel blij mee.

Verwer Export ontwerpt, creëert en levert kwalitatief hoogwaardige en zorgvuldig samengestelde bloembollen- en plantconcepten ter verfraaiing van het openbaar groen. Dat is hun passie! Zij zijn Europese voorloper in productontwikkeling voor mooi, hoogwaardig en duurzaam openbaar groen.
We begonnen met de tegenvaller die we snel hopen op te lossen. En we eindigen met twee mooie initiatieven van kleur, bloei en groei!
Zo houden we onze monumentale H. Hart kerk mooi en blijft het een visitekaartje voor ons dorp.

Commissie Werk aan de kerk

Jan de Wit

Harm Beers

Nic. Buter

Gerrie Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *