Bedankt Riet en Bedankt Gerard

Als je mensen wilt bedanken voor hun activiteiten is dat handiger als ze nog leven en niet als ze al overleden zijn. Maar in dit geval komen beiden aan bod.

Eind juli hebben we afscheid genomen van Gerard Stoop als penningmeester van de Heilig Hart stichting. 15 Jaar heeft hij op een keurige manier de boekhouding verzorgd van de Heilig Hart stichting. Maar als je de 80 gepasseerd bent en je gezondheid laat het een beetje afweten is het niet erg om te denken: ‘Voor mij maar een ander’. Gelukkig hebben we meteen een opvolger gevonden. Wim Overtoom neemt zijn taak over. Bij deze aan Wim een hartelijk welkom! Maar voor onze kerk heeft Gerard veel meer gedaan. 22 Jaar zat hij in het bestuur en was hij penningmeester, hij zat in de sectie gemeenschapsopbouw en beheerde de administratie van het kerkhof en de graven gedurende 27 jaar.

Op 26 juli overleed Riet Plak op 86 jarige leeftijd, ze woonde al een tijdje in het Sabinahof in het Waarland. In het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw was Riet al actief in de werkgroep Liturgie. Zij heeft zich enorm ingezet voor de gezinsvieringen, toen een topper, nu een ‘vergeten’ iets. Naast ‘Kerkwerken’, wat bijna iedere Noordendse vrouw deed, begon Riet 35 jaar terug met de stencilen van de boekjes. Er kwamen steeds meer vieringen met een ‘eigen’ boekje en Riet besteedde veel aandacht aan dit drukwerk. Ook kon ze vrij goed inschatten hoeveel boekjes er nodig waren, bijvoorbeeld voor een avondwake. Dit heeft ze 33 jaar gedaan! Voor al haar activiteiten is Riet natuurlijk al bedankt en heeft ze de Heilig Hart penning ontvangen.

We zijn blij dat er mensen zijn die zich willen inzetten voor een stukje organisatie binnen het kerkgebeuren. Bezoekers van de vieringen zijn natuurlijk belangrijk, maar zonder een goede organisatie gebeurt er weinig. Er zijn heel wat vacatures en misschien is het nu, na bezinning in deze corona-periode, een goede gelegenheid om eens ‘de stap te wagen’ om je te gaan inzetten voor onze prachtige kerk. We hebben een jonge pastoor in ons midden die je vast wil bijpraten over de mogelijkheden (06-38345350). Want we vormen toch samen deze prachtige gemeenschap…….

Vrijwilligers, geen organisatie kan zonder. Een half mensenleven hebben Riet Plak en Gerard Stoop zich ingezet voor de Heilig Hart parochie.

Bedankt Riet en Bedankt Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *