We zijn naar Rome gegaan van 27 april – 01 mei 2019

Met 31 jongeren van rond de twintig jaar, pastoor Ignas Tilma die enkele weken geleden 35 jaar is geworden. (Dus eigenlijk ook nog een jongere is.) Pater Matthieu Wagemaker en Gerrie Groot. Waren we met een grote groep van 34 personen vijf volle dagen in Rome.

We vertrokken op zaterdag 27 april in alle vroegte om 04.30 vanaf de kerk en kwamen op woensdag 01 mei rond 0.00 uur weer terug in De Noord.

Een vracht aan indrukken, kennis en ervaringen hebben we mee naar huis genomen. Over Rome zal pastoor Ignas Tilma inhoudelijk nog een stukje schrijven. We sliepen in een kloosterhotel waar de regels strikt waren en uiterlijk 23.00 moesten we binnen zijn. Dat was maar goed ook want onze programma begon elke dag in de vroege morgen. Op dinsdag zelfs moesten we alweer om 05.30 uur naast ons bed staan. Zo maakten we steeds een goede nachtrust om de volgende dag uitgerust van het programma te kunnen genieten. Het programma in Rome was pittig en gevarieerd.

Onze pastoor kan niet meer stuk bij de jongeren toen op de laatste avond de deur om 23.00 uur dreigde dicht te gaan en enkele jongens in volle spurt nog net aan kwamen rennen. Met de voet van de pastoor tussen de deur lukte het dat de laatste nog naar binnen kon glippen. De pater-portier was not amused op pastoor Ignas maar zelfs zijn allerlaatste schaapje was binnen.

Het was onze derde Romereis. Twee groepen gingen ons voor in 2012 en 2016. De groep was groot en het is wederom een leuke groep: leergierig, gezellig en betrokken op elkaar.

Rome, de Eeuwige stad is misschien wel de reis van hun leven geworden. We zijn geen toeristen maar pelgrims, we komen juist ook op andere plekken. Rome staat voor een manier van leven en voor de waarden van onze cultuur. Enkele dames uit de groep gingen de volgende dag alweer als leidster op kamp met een groep van de St. Theresia scouting.

Goed, dat er zoveel mooie dingen gebeuren voor onze jeugd en jongeren.

Crowndfunding acties.

We hebben acties gehouden en sponsors gezocht waar een tegenprestatie tegenover staat. Zo werd de reis voor iedereen financieel toegankelijk en betaalbaar.

Enkele van de opdrachten /  tegen presentaties zijn al door de jongeren uitgevoerd. Ansichtkaarten zijn geschreven; kadootjes voor de eerste communicantjes aangeschaft.  Ook komt er nog een PowerPointPresentatie op het Heilig Hartfeest over onze Romereis waar iedereen van harte voor wordt uitgenodigd. En u kunt nog een aantal keren van deze jongeren genieten als vormselkoor.

De sponsors willen we heel hartelijk dank zeggen.

 • Sanctus virgilius jongeren sponsort de gevraagde tegenprestatie ieder stuurt een kaart van uit Rome naar ouderen of iemand die het nodig heeft. Eén naar een bekende van je en een naar een vreemde voor je.
 • Het kerkbestuur sponsort en de tegenpresentatie voor de jongeren is dat zij kadootjes voor de 1e communicantjes verzorgen op 2 juni 2019.
 • Een anonieme sponsor sponsort. De gevraagde tegenprestatie is de muzikale ondersteuning als koor voor de viering  op een  3e zondag van de maand september en mee zingen met de knoestige mannenstemmen  tijdens 2e kerstdagviering 2019.
 • SRB uitvoering Lia en Ron Bakker, Niels & Leon Snoek, Leo & Brenda Plak, Jan & Lida Mooij, oma plak –Groen, Niek & Irma Groot hebben een financiële bijdrage geleverd.
 • De overgebleven pot van het Kaagweekend hebben we gekregen van de Vormsel werkgroep.
 • De meiden van Spaansen bloemen Warmenhuizen hebben een financiële bijdrage geleverd. De tegenprestatie is dat alle deelnemers hun facebook pagina liken.
 • Mankracht John Borst heeft een financiële bijdrage geleverd.
 • José & Rob Dekker, Cor & Irma Entius, Richard & Ria Westmeijer , John & Petra Groot, Frits & Margret vd Berg, Co & Anja Hooiveld, Bob Ursem & Arianeke Ammerlaan hebben een financiële bijdrage geleverd.
 • Aannemersbedrijf Richard Blankendaal, Theo & Renalda Bakker hebben een financiële bijdrage geleverd.
 • Het kerkbestuur sponsorde nogmaals op de informatiebijeenkomst en de tegenpresentatie voor de jongeren is dat zij een presentatie geven op het Heilig Hartfeest over de Romereis.

Wat nog komen gaat.

 • Op zondag 12 mei is de grote dag met de Vormselviering. Vormselbegeiders en vormelingen uiterlijk 09.15 uur aanwezig.
 • Op zaterdag 01 juni is de 40 MM en daarna de afsluiting van het vormsel seizoen met BBQ in de tuin van de pastorie.
 • Woensdag 12 juni koorrepetitie in de kerk.
 • Op 16 juni zingen de vormselbegeleiders in het kader van de 3e zondag van de maand waar de jongeren de muzikale ondersteuning op zich nemen. In deze viering krijgen ook een groep die een aantal dagen op de camino richting Santiago lopen de reiszegen waaronder ook moeders van deze vormselbegeleiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *