VIRGIEL nieuws

Jongeren van Sanctius Virgilius in de Alkmaarsche Courant.

Heeft u het artikel van liefst twee bladzijdes gelezen in de Alkmaarsche Courant van vrijdag 09 oktober ? als u het heeft gemist, dan is het nog altijd terug te lezen op de website van de kerk:

www.heilig hartdenoord.nl .

bijeenkomsten

Bij het inleveren van deze copij was er nog drukdoende overleg of de avonden  door zullen gaan.

In ieder geval bij doorgaan zullen de avonden plaats vinden in de kerk.

Woensdag 21 oktober zal/zou  de avond gaan over karakterontwikkeling. Dit thema zal besproken worden door Ian Commandeur (22). Hij is oefentherapeut mensendieck en is hierdoor expert op gebied van gedragsverandering. De kennis betreft de ontwikkeling van iemands karakter zal onderbouwd worden door uiteenlopende bronnen van de meest bekende Bijbelverhalen tot filmreverenties en persoonlijke ervaringen. Tot slot worden de Virgilianen uitgedaagd om hun eigen karakterontwikkeling in kaart te brengen.

Film Corpus Christi in filmhuis de Zwarte Schuur Eeuwigelaan Bergen.

Het Virgiel bestuur probeert in overleg met het filmhuis de bioscoopzaal te benutten voor de zojuist uitgekomen film in Nederland. Corpus Christi.  Maximaal mogen 30 mensen in een bioscoopzaal. Een kwestie van inspelen op de bestaande situatie. Wij willen graag een bioscoopzaal vol benutten met 30 jongeren. Dat zijn natuurlijk de Virgiel leden en andere jongeren die hier belangstelling voor hebben tot een maximaal aantal van 30 jongeren.

De film is indrukwekkend. (hieronder een korte beschrijving).  Als het lukt (we zijn in gesprek voor een gunstig tijdstip.) proberen we met een filmgesprek na afloop van de film het af te ronden.

Zou mooi zijn als het lukt.

Wordt vervolgd. Je kunt je naam opgeven bij het bestuur ook als je geen lid bent.

Corpus Christi

Dit aangrijpende, Poolse drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Regisseur Jan Komasa gooide er internationaal hoge ogen mee: Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. Dit jaar was de film één van de absolute publieksfavorieten op IFFR.

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Maar vanwege zijn strafblad maakt hij geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte wending als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Hoewel hij steeds zelfverzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *