VIRGIEL nieuws

We mogen sinds deze maand weer samenkomen, wat natuurlijk super is…. alleen is ons seizoen net afgelopen. Na de drukke Juni maand zullen we een bbq net als vorig jaar in onze tuin organiseren waarbij we jullie graag weer zien.

De datum hiervan zullen we zo snel mogelijk bekend maken.

Voor de culturele wandeltocht van afgelopen zondag 20 Juni hebben we op het Sint Annaplein het “restje” Virgilius bier wat niet is gebottled uitgetapt met een tap van Stammis. Voor iedereen die dorst heeft na de wandeltocht of voor de mensen die met de paardenkoets een rondrit hebben gemaakt door het dorp De Noord. De opbrengst  is voor het groot onderhoud van de kerk.

In de tussentijd (sinds de wandeltocht) is er evengoed een hoop gedaan en zijn we druk bezig geweest met de volgende items:

  • Youtube serie Bisdom Haarlem – Voor het youtube kanaal van het bisdom gaat Sanctus Virgilius gevraagd worden om een kort stukje van een uitgestippelde pelgrimage door Noord-Holland Noord mee te lopen. Dit zullen specifieke leden zijn die gelinkt worden aan het concept en thema van die aflevering. De priorin zelf zat in het team die dit idee heeft uitgewerkt maar ben tot mijn spijt hier vorige maand uitgestapt. De rol van Virgiel zou ontzettend groot zijn geweest, nu word deze iets kleiner (waarschijnlijk de eerste aflevering) maar desalnietemin een tof moment om andere jongeren te inspireren om mooie dingen voor hun parochie te doen.
  • Mixtream borrelpakketten Mensen krijgen ons biertje als prijs of als onderdeel van een borrelpakket.
  • Wandelen richting Santiago Compostela van 24 tot 31 juli. We hebben deze mooie datum geprikt voor de jongeren die het leuk lijkt om een stukjevan de camino te lopen.  Vind je het leuk om een week op deze eeuwenoude pelgrimsroute te lopen. Laat weten als je hier interesse in hebt! Ook voor jongeren die geen lid zijn van Virgiel.voel je welkom.

Rondreis Israël in Juli 2022. We zijn ook aan het inventariseren wie interesse heeft om mee te gaan naar Jerusalem in 2022.

 

De Virgiel avonden

Het ziet er sowieso naar uit dat we in September weer gewoon kunnen starten. Hierbij zullen we hetzelfde format en moment houden de derde woensdag van de maand. We gaan voor volgend jaar ook een kleine contributie vragen. We zullen over het programma en alle andere benodigde informatie deze zomer een update geven. We zullen ook zeker meer bezig zijn met nieuwe leden vinden en betrekken de Rome groep van vorig jaar bij een paar van onze avonden komend seizoen.

Virgilius Bier!

Omdat er zo heerlijk gebotteld is in April hebben we nu genoeg lekker bier op de rijp. Het blondje is steeds lekkerder aan het worden, en ligt daarom met mondjesmaat vast bij onze verkooppunten. Echter gaan we onze verkoop lanceren net voor vaderdag (20-06). Rose is druk bezig met mooie fotos van de verschillende pakketten en als deze op facebook verschijnt vinden we het fantastisch als je hem kan delen. Lars en Gijs zijn druk bezig geweest met de nieuwe sheet, we zullen deze weer in de beschrijving van onze appgroep zetten zodat jullie hem ook weer in kunnen vullen.

Tot zover de update van Virgiel, we hopen jullie allemaal volgende week te zien, tot zaterdag of zondag ❤

Heerlijke dag des Heere toegewenst x

Groetjes mede namens het bestuur,  jullie Priorin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *