Thema Kerkbalans 2021 ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’

Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid.

Ook de kerk speelt daarbij een rol: samen komen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen te delen. Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band. Ook al kan dat in deze tijd maar met 30 personen. Maar daarnaast blijft onze kerk hèt gezichtsbepalende gebouw van ons dorp, een gebouw dat je niet wilt missen, een dorp waarop je trots mag zijn!

Kerkbalans vraagt u om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona. Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden.

Wilt u ook dat de kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat?

Geef dan vandaag voor de kerk van morgen. Ook voor onze parochie was het financieel gezien een heel zwaar jaar. Weinig inkomsten en de uitgaven gaan gewoon door.

Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan.

Inspirerende vieringen

In onze kerk kunt u elke week even pauze nemen. Uitstijgen boven de drukte van de dag om te bidden, om aangeraakt te worden door God en om uw geloof met anderen delen.

Een zorgzame gemeenschap

We bemoedigen, helpen en zorgen voor elkaar. We hebben goede contacten met school en de jeugd speelt een actieve rol. Dat is het kloppende hart van ons kerk-zijn.

Een gastvrije kerk

Wie u ook bent en waar u ook vandaan komt: in onze kerk bent u welkom. Onze kerk staat ook iedere dag open om zomaar even binnen te lopen….

Andere aanpak:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Alle parochies moesten afgelopen jaar overstappen op een nieuwe ledenadministratie. Dit geeft meer mogelijkheden. Maar het grote probleem is meteen, bij verandering van systemen, dat er hiaten en fouten in kunnen zitten. We ‘missen’ soms bepaalde namen dus er bestaat een kans dat u geen uitnodiging krijgt voor de komende Kerkbalans of misschien heeft u geen Kerstkaart van de parochie ontvangen. Wilt u dan a.u.b. reageren. Daarom krijgt u dit jaar bij de folder een wat uitgebreidere brief met het vriendelijk verzoek deze in te vullen. Ook zit er nu geen acceptgiro meer bij. Veel parochianen gebruiken deze niet meer, maar wij moeten wel de maak- en verwerkingskosten betalen en die lopen behoorlijk op. Maar als u dat wenst, kunt u een acceptgiro krijgen. Dat kunt u ook op het formulier aangeven.

Omdat we in deze coronatijd zo min mogelijk risico willen lopen is er dit jaar gekozen voor een andere aanpak. De envelop wordt niet persoonlijk afgegeven maar in de brievenbus gedaan en u wordt verzocht deze uiterlijk zondag 24 januari weer bij de bezorger in te leveren. Naam en adres staan op de envelop.

Tijdschema:

Zondag 17 januari: start Kerkbalans met een viering in de kerk.  Vandaag kunnen de spullen ook door ‘de rondbrengers’ meegenomen worden van 11.00 uur tot 11.30 uur.

Maandag 20 januari: 19.00 – 20.00 de ‘rondbrengers’ kunnen hun spullen ophalen in de pastorie, maar dit kan dus ook al na de viering van zondag. Gedurende deze week worden de enveloppen thuisbezorgd, dit keer niet persoonlijk afgegeven maar in de brievenbus gedaan.

Dan een vriendelijk verzoek om de envelop weer in te leveren bij de rondbrenger (naam en adres staan op de envelop)  ook als u –om welke reden dan ook- niet mee wenst te doen. Dit kan tot uiterlijk zondag 24 januari. Bent u het vergeten, dan zal de desbetreffende rondbrenger nog even bij u langskomen, maar we hopen dat dit niet nodig is.

Woensdag  27 / donderdag 28 januari: De enveloppen samen met de ‘looplijsten’ kunnen door de rondbrengers ingeleverd worden bij Jos Mooij, Middenweg 525.

Zondag 31 januari: Bekendmaking van de opbrengst.

Al vast bedankt voor uw medewerking, wij hopen op een gulle bijdrage.

Commissie Kerkbalans,

Karin Stoop, Sheila Borst, Lida Groot, Jos Mooij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *