Romereis van 27 april – 01 mei 2019 en nog veel meer

In alle vroegte zaterdagmorgen (03.45 uur) zullen wij vertrekken van het kerkplein om via Schiphol af te reizen naar Rome. Vijf volle dagen volgen we daar een overvol programma. Het wordt pittig. Maar het wordt wel een reis, misschien wel van je leven. We gaan veel indrukken op doen. We zijn geen toeristen, we komen juist ook op andere plekken. Rome staat voor een manier van leven en voor de waarden van onze cultuur. We wensen de vormselbegeleiders een goede tijd samen in de Eeuwige Stad.

Op 01 mei komen ze weer thuis en landen ze om 22.05 uur op Schiphol.
Enkele dames uit de groep gaan de volgende dag alweer als leidster op kamp met een groep van de St. Theresia scouting.
Op zondag 12 mei is de grote dag met de Vormselviering.
Op zaterdag 01 juni is de 40 MM en daarna de afsluiting van het vormsel seizoen met BBQ in de tuin van de pastorie.
Op 16 juni zingen de vormsel begeleiders in het kader van de 3e zondag van de maand waar de jongeren de muzikale ondersteuning op zich nemen. In deze viering krijgen ook een groep die een aantal dagen op de camino richting Santiago lopen de reiszegen waaronder ook moeders van deze vormsel begeleiders.

Crowdfunding acties
De jongeren die naar Rome gaan hebben acties opgezet om de reis betaalbaar te houden voor iedereen. Zo herinnert u zich misschien nog de oliebollenactie tussen oud en nieuw. Ook voor de Crowdfunding actie krijgen ze geld en vaak staat er een tegenprestatie tegen over. Dat is mooi en zo versterken we met elkaar de gemeenschapszin. Als u ook iets wilt bijdragen zijn we daar heel blij mee. U kunt iets overmaken op rekeningnummer: NL22 RABO 0332 7167 40 t.n.v. G.M. Groot

De sponsors tot nu toe
Sanctus virgilius jongeren sponsort de gevraagde tegenprestatie ieder stuurt een kaart van uit Rome naar ouderen of iemand die het nodig heeft. Eén naar een bekende van je en een naar een vreemde voor je.

  • Het kerkbestuur sponsort en de tegenpresentatie voor de jongeren is dat zij kadootjes voor de 1e communicantjes verzorgen op 2 juni 2019.
  • Een anonieme sponsor sponsort. De gevraagde tegenprestatie is de muzikale ondersteuning als koor voor de viering  op een  3e zondag van de maand september en mee zingen met de knoestige mannenstemmen  tijdens 2e kerstdagviering 2019.
  • SRB uitvoering Lia en Ron Bakker, Niels & Leon Snoek, Leo & Brenda Plak, Jan & Lida Mooij, oma plak –Groen, Niek en Irma Groot hebben een financiële bijdrage geleverd.
  • De overgebleven pot van het Kaagweekend hebben we gekregen van de Vormsel werkgroep.
  • De meiden van Spaansen bloemen Warmenhuizen hebben een financiële bijdrage geleverd. De tegenprestatie is dat alle deelnemers hun facebook pagina liken.
  • Mankracht John Borst heeft een financiële bijdrage geleverd.
  • José & Rob Dekker, Cor & Irma Entius, Richard & Ria Westmeijer hebben een financiële bijdrage geleverd.
  • Aannemersbedrijf Richard Blankendaal heeft een financiële bijdrage geleverd.
  • Het kerkbestuur sponsorde nogmaals op de informatiebijeenkomst en de tegenpresentatie voor de jongeren is dat zij een presentatie geven op het Heilig Hartfeest over de Romereis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *