#RedWednesday woensdag 25 november 2020

Heilig Hart kerk in Heerhugowaard-Noord is op 25 november rood aangelicht

De Heilig Hart kerk   wordt woensdag 25 november 2020 ’s avonds samen met honderden kerken en andere gebouwen wereldwijd. Ook in Nederland worden tientallen gebouwen rood aangelicht. Met de actie #RedWednesday vraagt de parochie in Heerhugowaard-Noord  aandacht voor vrijheid van godsdienst in het algemeen en de vervolging van christenen in het bijzonder.

Ook wordt in de kerk een gebedsviering gehouden, om te bidden voor mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers. De parochie doet mee aan #RedWednesday, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder Christenen vandaag de dag worden vervolgd.

Iedere twee jaar brengt Kerk in Nood internationaal een rapport over de vrijheid van godsdienst uit. Directeur Peter Broeders: “De vrijheid om te geloven is een mensenrecht, dat op veel plekken in de wereld met voeten wordt getreden. Hier in Nederland realiseren we ons nauwelijks hoe belangrijk de vrijheid van godsdienst voor veel mensen is en hoezeer zij die ook moeten missen.” Met #RedWednesday© wil Kerk in Nood ook de Nederlanders bewust maken van de vervolging van gelovigen – vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

Pastoor Tilma vindt het belangrijk dat de Heilig Hart kerk meedoet met #RedWednesday!

Met deze actie laten we ons hart spreken. Op teveel plekken in de wereld ondervinden mensen dwang of onderdrukking als het gaat om hun geloof. Door aan te sluiten bij bij  #RedWednesday laten we een tegengeluid horen en zijn we in gebed verbonden met mensen die vanwege hun geloof worden vervolgd.

Buiten wordt de kerk rood uitgelicht, binnen gaan we in gebed. In alle eenvoud geven we zo uitdrukking aan ons verlangen naar eenheid tussen mensen wereld.

Vanaf 17.30 uur is de kerk open en zal er muziek en op de beamer een filmpje te zien zijn over de (on)vrijheid van geloofsovertuiging.

Er is gelegenheid om een kaarsje te branden en stil te staan bij mensen die vanwege hun geloof worden vervolgd.

De gebedsviering in de rood verlichte Heilig Hart kerk begint woensdag 25 november om 19.30 uur.

We nodigen u van harte uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *