Pater Jan Molenaar 60 jaar priester

Op 10 juli is het 60 jaar terug dat Jan Molenaar in Londen priester gewijd is. Het plan was om hier een groot feest van te maken, maar deze covid-19 tijd staat het niet toe. In de viering van 14 juni, waarin hij voorging, is er enige aandacht besteed aan dit toch wel zeer heugelijke feit. Naast lovende woorden kreeg pater Jan ook de heilig Hart penning uitgereikt of eigenlijk toegeworpen…

Mill Hill is een organisatie van missionarissen en Jan werd uitgezonden naar Kongo. Na drie jaar was het daar niet meer veilig en moest hij terug naar Nederland en kwam weer naar De Noord. Als goed voetballer ging hij meespelen met het eerste van Hugo Boys die toen dik op degraderen stonden. Hugo Boys moest de laatste 3 wedstrijden winnen en de twee teams erboven alles verliezen. Het wonder geschiedde!

Daarna werd hij uitgezonden naar Kameroen en pater Jan heeft daar ongeveer 30 jaar gewerkt tot zijn gezondheid hem in de steek liet. Tijdens het laatste deel van zijn carrière heeft hij zich ontfermd over het weeshuis Sint Valentine. Hij ondersteunde financieel dit weeshuis, maar ook op ander gebied geeft de stichting financiële steun. Tot op heden wordt dit weeshuis nog steeds gesteund en dat is mogelijk door de pater Jan Molenaar stichting.

Pater Jan keerde terug naar Nederland en ging in Amsterdam wonen en was werkzaam in een parochie in De Bijlmer waar hij zich zeer thuis voelde door het gemêleerde gezelschap dat enthousiast zijn vieringen bezocht. Maar ook De Noord bleef hij trouw want iedere 2e zondag van de maand gaat hij hier voor in een Eucharistieviering. Zijn ‘Goede morgen allemaal’ wordt altijd enthousiast beantwoord met een ‘Goede morgen Jan’.

Sinds kort woont pater Jan weer in De Waard: Dolomiet 100, 1703 DZ, Heerhugowaard (06-42914877)

De werkgroep MOV De Noord heeft pater Jan al deze jaren financieel gesteund en doet dat nog steeds. Maar extra financiële steun voor zijn weeshuis kan hij altijd gebruiken. Hij is er u dankbaar voor. Rek.nummer: NL77RABO 038 690 5576 t.n.v. stichting  pater Jan Molenaar. Voor informatie kunt u terecht op    https://www.stichtingpaterjanmolenaar.nl/projecten/

Wij wensen pater Jan nog een goede tijd toe en zijn hem dankbaar voor zijn werkzaamheden als missionaris in Afrika en voor zijn werk in onze parochie.

 

Vorige week is er een interview met hem opgenomen en dat kunt u terugzien op You Tube of op site van de heilig Hart parochie De Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *