Onthulling ‘Bron van levend water’

Bron van levend water

Zondag 19 mei is, onder grote belangstelling, het door de jongerengroep Virgiel bedachte idee en nu uitgewerkte kunstwerk ‘Een Bron van levend water’, onthuld. De inspiratie is ontstaan tijdens hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Het kunstwerk, ontworpen door Toine Stoop en gemaakt door zijn opa Loet van Veen, is een verrijking voor De Noord en biedt een welkome verfrissing aan iedere passant. In het kunstwerk is een kraan verwerkt die de dorst gelest heeft van ontelbare pelgrims. In een Spaanse brocante hadden deze jongeren die kraan gevonden en, na een uiteenzetting van hun doel, voor niets meegekregen. De Sint Jacobsschelp komt terug in de opvangbak en in de drukknop. Een afbeelding van onze kerk complimenteert het geheel. Op een mooi koperen bordje is het e.e.a. nog even na te lezen.

De onthulling werd gedaan door Marijke Helwegen, een persoon waar misschien nogal wat vooroordelen aan vastzitten. Zij was tijdens de nieuwjaarsreceptie van het bisdom in contact gekomen met Toine, die daar reclame maakte voor het Virgilius bier. Ook werd ‘De Bron van levend water’ ingezegend door pastoor Tilma.

Als enthousiast katholiek hield Marijke Helwegen een warme toespraak met ontzettend veel humor en zelfspot. Zij vertelde de hele ontstaansgeschiedenis en de positieve uitstraling die hiervan uitgaat. De vele toehoorders genoten van haar woorden en het was gewoon prachtig hoe zij dit initiatief van de jeugd prees. Na afloop werd er nog druk nagepraat onder het genot van koffie/thee met een broodje en natuurlijk ook onder het genot van een heerlijk glaasje Virgilius bier.

De Camino (de tocht, of een deel daarvan, naar Santiago de Compostella) is een pelgrimstocht waaraan momenteel heel wat Noordenders aan deelgenomen hebben of aan mee gaan doen. Tijdens de viering voorafgaand aan de onthulling, waarin trouwens Virgiel het koor vormde, kregen nu ook 2 personen de pelgrimszegen. Wij wensen ze Buen Camino!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *