Missie van MIVA

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die het als hun bestemming zien anderen te helpen. MIVA ziet het als haar missie om deze mensen te steunen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. MIVA gelooft in mensen die zich inzetten om anderen te helpen. Daarom ondersteunt MIVA al 85 jaar lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zij helpen mensen in afgelegen gebieden voor wie medische zorg, onderwijs en andere basisvoorzieningen te ver weg zijn. Het zijn de kwetsbaren, vooral kinderen met een handicap, die hiervan het meest te lijden hebben. Gelukkig zijn er mensen die het als hun roeping zien deze kwetsbare mensen te helpen, hoe moeilijk de weg ernaartoe ook is. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Door de jarenlange ervaring en het opgebouwde netwerk kan MIVA de pioniers voorzien van het juiste vervoers- of communicatiemiddel. Zo vergroot MIVA hun bereik waardoor zij in staat zijn om meer mensen te helpen. Juist op die plekken waar de hulp het hardst nodig is en levens kan redden.

Collecte 2020:
Gezondheidszorg voor Rohingya vluchtelingen

Op 29 en 30 augustus 2020 vindt de jaarlijkse MIVA-collecte in de kerken plaats. Dit jaar vraagt MIVA aandacht voor een bijzonder project:

“Gezondheidszorg voor Rohingya vluchtelingen”.

De vluchtelingen in de grote kampen in Bangladesh bevinden zich in een uitzichtloze situatie. Pionier Anwar trekt zich hun lot aan en biedt medische zorg. Hij is 43 jaar oud en komt zelf uit Bangladesh. Hij zet zich in voor de Rohingya, mensen die tijdens het conflict in 2017 uit Myanmar werden verdreven. Voor deze vluchtelingen wil hij medische zorg beschikbaar maken. Een enorme opgave, gezien het grote aantal vluchtelingen.

Hoe kunt u helpen?

De opbrengst van de collecte is bedoeld voor ambulances voor de vluchtelingenkampen. Zodat de vluchtelingen in elk geval van medische zorg kunnen worden voorzien.

Donatie overmaken?

NL42 INGB000000250 t.n.v. MIVA te `s-Hertogenbosch

Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *