Kinderkerk

Op maandag 5 oktober was er kinderkerk voor de onderbouw. Het regende ontzettend hard, maar gelukkig gingen er toch 7 kinderen en een hulpje mee, want Susan kon er niet bij zijn ivm logopedie. We gingen openen met het lied “Geef mij je hand”, nadat we onze handen hadden schoongemaakt. Opeens ontdekte een kind, dat we het kaarsje nog niet hadden aangestoken, maar wat ik ook probeerde alle lucifers deden het niet, dan maar zonder kaarsje

Ieder kind mocht vertellen wat ze wenste en die wens hebben we op de wensboom gehangen en gelijk een kaarsje bij Maria aangestoken, want dit is wat rustiger dan aan het einde van de kinderkerk.

Ik had het verhaal van de verloren zoon uitgekozen en ik heb die met eigen woorden verteld, want anders snappen de kleinere kinderen er niets van. We hebben hierna  over vergeven gepraat en over ruzie. De meeste kinderen hebben wel eens ruzie en zeggen dan sorry of” stop hou op”. De verloren zoon was weer  terug, daarom mochten de kinderen in twee groepen de verloren/verstopte puzzelstukjes zoeken en de puzzel maken. De groep van Maud had gewonnen en mocht als eerste een snoepje uitzoeken uit mijn snoeppot, daarna de andere groep die samen met mij hadden gezocht.

De kinderen kregen hierna een blad met 10 verschillen erop, maar ze konden er maar 8 vinden, daarna mochten ze dit blad kleuren, tot ze werden opgehaald. De kinderen werden verspreid opgehaald, wat heel prettig is in deze rare coronatijd. Het was een leerzame kinderkerk.

Op dinsdag 6 oktober was er kinderkerk voor de bovenbouw, en er deden 12 kinderen mee.

We opende met het Onze Vader en hierna mocht iedereen een gebedje of een wens zeggen, maar in deze groep lukt dat niet meer zo goed. Daarom kreeg ieder kind een kaartje waar ze op mochten schrijven voor wie ze een kaarsje aan wilde steken en dat lukte wel. We hebben de kaartjes op de wensboom gehangen, en een kaars bij Maria opgestoken. De wensboom bij Maria raakt  zo al aardig vol.

Deze keer stond de verloren zoon centraal en we hebben het eerste stuk voorgelezen van het verhaal, tot de zoon met al het geld op vakantie ging. In vier groepen mochten ze bedenken hoe het verhaal af liep. De eerste groep beelden het verhaal precies zo uit, zoals het was gegaan, de tweede groep bedacht dat de twee zoons samen op reis gingen en toch weer terug keerde naar hun vader toen het geld op was. De derde groep vertelde dat de zoon bij een varkensboer kwam werken en dat daar toevallig de vader varkens kwam kopen, hij nam zijn zoon weer mee naar huis. De laatste groep beelden uit dat ze met zijn allen naar Italie gingen op vakantie en daarna gingen ze weer naar de boerderij terug. Het was heel leuk hoe de kinderen dit samen gingen bedenken, ze vonden het allemaal heel leuk om het te doen. We hebben het vervolg van het verhaal daarna twee keer verteld, de ene uit de bijbel en de ander was een spiegelverhaal, waabij de zoon naar huis ging en had gevraagd of zijn ouders een wit laken aan de lijn wilde hangen als hij welkom was, maar wat bleek, niet alleen de lijn hing vol, maar ook de bomen.

We hebben hierover  nagepraat, of je welkom bent en over vergeven.

Er lagen nog kaartjes van de puzzel verstopt van de vorige dag en daarom mochten ze die samen gaan zoeken net als bij de onderbouw, dat snoepje was natuurlijk het lekkerste.

De bedoeling was dat ieder kind hierna een blad kreeg om de punten met elkaar te verbinden, zodat de varkenshoeder tevoorschijn kwam, maar jammer genoeg deed het copierapparaat het niet en daarom kregen de kinderen in groepjes deze puzzel, dat lukte ook prima.

Het was een hele, gezellige en  leerzame kinderkerk.

De  volgende kinderkerk is op

Maandag 9 november voor de onderbouw en

op dinsdag 10 november voor de bovenbouw

 

We komen uw kind om 14.00 uur van school ophalen en u kunt uw kind om 15.15 uur weer ophalen uit de pastorie.  Wilt uw kind ook meedoen, dan kunt u ons bereiken op dit mailadres  jmzuurbier@hetnet.nl  Of op telefoonnummer 072-5740952/06-37359617.

Groetjes Susan en Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *