Jongeren voor BUVAD

Hallo dorpsgenoten,

Weer even een berichtje van ons, Jongeren voor BUVAD. We zijn nog steeds druk bezig met de voorbereiding van onze reis. Zo heeft afgelopen advent periode in de parochies van de vijfhoek (Waarland, ’t Veld, Nieuwe Niedorp, ’t Kruis en onze parochie) ons project centraal gestaan. Tevens staat er achterin onze Allerheiligst hart van Jezuskerk een wereldbol. De wereldbol symboliseert ons avontuur en door een bijdrage in de wereldbol te doen kunt u ons project ondersteunen. Deze blijft staan tot dat wij vertrokken zijn.

Vanaf 9 december 2019 staan er 2 blauwe kliko’s op het schoolplein van de Sint Josephschool. Hierin kunnen jullie tot 10 januari lege plastic flessen met statiegeld in doen. Mocht u dus nog lege flessen hebben, kunt u deze vanaf maandag 6 januari weer in de blauwe kliko’s stoppen.

Zaterdag 4 januari hebben wij weer op de IJ-hallen in Amsterdam gestaan. Dit was mede een succes doordat veel bekenden hun kleren die ze niet meer dragen aan ons gegeven hadden. Er is totaal €.357,- opgehaald.  Ontzettend bedankt hiervoor! Ook willen wij iedereen bedanken die tijdens de Advent aan ons gedacht heeft en die zijn statiegeldflessen naar de kliko’s gebracht hebben.

Super bedankt!

Voor nu een heel goed nieuw jaar & jullie horen binnenkort weer meer van ons!

Nog even een uitleg over ons project:

Het project wat wij gaan doen is het BUVAD-project in Oeganda. BUVAD staat voor Butakoola Village Association for development. Het is een georganiseerd project van de IBO-Nederland waarbij wij de lokale bevolking gaan helpen met bouwen van watertanks, sanitair en/of dorpsgebouwen doormiddel van plastic flessen. Wij gaan daar de plastic flessen ophalen, vervoeren en de flessen vullen met zand om ze daarna op een bepaalde manier vast te maken (bouwen) en af te werken met cement. Wij zullen dit van +/- 24 april tot 3 mei 2020 gaan doen.

Groetjes De jongeren van BUVAD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *