,, In en rondom het H.Hart”

De 1e en 2e verdieping pastorie wordt klaar gemaakt voor bewoning

Natuurlijk heeft u bij binnenkomst in de kerk gezien dat er een grote tafel met stoelen achter in de kerk is geplaatst. Deze komt uit de pastorie van de grote kamer op de eerste verdieping.

Vele (jongeren en ouderen) hebben aan deze tafel gezeten. Intensief is deze ruimte gebruikt voor allerlei bijeenkomsten maar nu we het voorrecht hebben dat we een nieuwe pastoor hebben gekregen zal deze verdieping weer bewoond gaan worden en de bestemming krijgen die het altijd heeft gehad.

Op deze verdieping hadden de ramen nog steeds geen dubbelglas dat werd steeds maar uit gesteld. Maar na ruim 100 jaar is het goede zaak dat de bovenverdieping weer eens goed opgeknapt wordt. Het dubbelglas is geplaatst en ook de vloer heeft een extra onderlaag gekregen.

De keuken die in gebruik was voor ‘koken met liefde‘ zit nu op de Harlingerstraat in een pand van Edwin en zo is alles goed opgelost en maken we ons gereed voor de nieuwe pastoor.

Wij hopen dat in de tweede week alles gereed is en pastoor Ignas Tilma zijn intrek kan nemen in onze pastorie.

Nieuwe ruimtes
De pastorie is altijd intensief gebruikt. Dat is algemeen bekend. Het kerkbestuur week daarom regelmatig uit om te vergaderen bij iemand thuis omdat de pastorie vol zat. Een luxe probleem.

Maar hoe komen we aan extra ruimtes? De Pastor kamer beneden komt vrij voor gebruik en ook zijn er plannen om de sacristie dusdanig in te richten dat deze ook gebruikt kan worden. Voor bijeenkomsten zo hebben we begrepen en wie weet wat voor ideeën er nog meer komen. Hopelijk komt er snel een oplossing voor meer ruimtes die benut kunnen worden voor het parochiewerk.  

We hebben u hopelijk weer bijgepraat en wensen u een zalig nieuwjaar toe.


Commissie Werk aan de kerk,

Jan de Wit
Harm Beers
Nic Buter
Gerrie Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *