De Vormsel begeleiders gaan naar Rome in 2019

Een groep jongeren van 19/20 jaar gaan van 27 april – 01 mei 2019 een vijf daagse cultuurreis maken naar Rome. De groep telt 31 deelnemers waaronder onze nieuwe pastoor Ignas Tilma en broeder Stijn Wagemaker osb. Broeder Stijn is ook met de vorige twee reizen in 2012 en 2016 met een groep vormselbegeleiders mee geweest. Hij heeft in Rome gestudeerd en brengt ons op plekken waar je als toerist niet zomaar komt. Een wandelende encyclopedie noemen jongeren hem !  

Rome – de eeuwige stad –  de bron waar de christelijke westerse beschaving is ontstaan.  Waar alles in die stad is bezwangerd met onze wortels van bestaan. Als je dit goed wilt begrijpen en – vooral – er van wilt genieten en je daar verheugd over wilt verbazen is het handig om je van te voren hierin te verdiepen. Daarom is er een uitgebreid voorbereiding traject dan zie en voel je de samenhang van alles wat verbonden is met ons en jouw leven.

Zij gaan op ontdekkingstocht en komen op plekken waar je als toerist niet vanzelfsprekend zal komen; daarnaast een unieke kans om elkaar beter te leren kennen en samen de mooie en bijzondere ervaringen te delen.

De doelstelling is om álle jongeren, ongeacht zijn of haar financiële situatie, de kans te bieden om mee te gaan naar Rome. Iedereen is inmiddels hard aan het sparen geslagen en we reizen low-budget: toch blijft de reis naar Rome een behoorlijk grote uitgave voor alle jongeren. Daarom zijn zij op zoek gegaan naar een creatieve oplossing om de kosten wat te beperken.

Oliebollenactie en zwarte Pieten.
Zij hebben daarom het initiatief genomen voor de oliebollenactie op oudejaarsdag. Ze hebben het goed georganiseerd en hebben veel oliebollen aan de man gebracht. De kopij van het Contact is al ingeleverd voordat de uitlevering van de oliebollen op oudejaarsdag heeft plaats gevonden. Het zal een drukke dag worden om iedereen op tijd zijn bestelling thuis af te leveren. Zij hopen met de oliebollenactie en ook met het zwarte Pieten van enkele jongeren extra geld te verdienen voor een eerste aanzet tot het bekostigen van b.v. een warme maaltijd; toegangsbewijzen van  de Catacomben, het Vaticaans museum, Scavi.

Dit voorjaar houden ze nog een crowdfund actie.

We mogen trots op deze jongeren zijn mooi dat ze deze initiatieven nemen en zich inzetten voor de parochiegemeenschap.

Zangrepetitie voor Passion vormelingen en (oud) begeleiders.
De aankomende repetitieavonden voor de Passion o.l.v. Anna Ursem vooraf gegaan aan de vormselavonden zijn op:

  • Woensdag 16 januari 2019.  18.45 uur in de kerk daarna projectavond 05 vormsel.
  • Woensdag 30 januari 2019.  18.45 uur in de kerk daarna projectavond 06 vormsel.

Zingen

  • Zondag 20 januari 2019 zingen de vormselbegeleiders om 10.00 uur op de derde zondagviering.
  • Zaterdag 02 februari 2019 zingen de vormselbegeleiders bij de afsluiting van de tweede cyclus om 19.30 uur in de kerk. Zij zijn deze dag  naar Amsterdam ‘op zoek naar de mensen die de stad leefbaar houden’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *