De projectmiddagen voor de eerste communicantjes digitaal!

De kinderen van de Eerste communie zijn volop met de projectmiddagen bezig. Maar nu kunnen ze, vanwege het coronavirus,  geen doorgang meer vinden in de pastorie. Zoals alle andere activiteiten.

Nou dan maar van een nood een deugd maken. Pastoor Ignas Tilma en Anna Ursem hebben voor projectmiddag 4 een vijftal Youtube filmpjes gemaakt.

Anna en pastoor merken op : “ We worden snel handiger  in het maken en bewerken van video’s. Erg leuk om hier mee bezig te zijn. Zo proberen we van een bizarre periode het beste te maken.”
De kinderen hebben de knutsel benodigdheden  opgehaald en gaan nu digitaal hiermee aan de slag. Ook steken ze samen met pastoor Tilma een digital kaarsje op bij het Mariakapel.

Het is echt top !

De kinderen van het Eerste communicantenproject worden uitgenodigd of beter uitgedaagd om ook iets digitaals terug te sturen. “We zouden het ontzettend leuk vinden om foto’s en/of video’s van resultaten terug te zien in de whats-app groep. Mocht je liever niet willen dat je kind met gezicht in beeld is, kun je ook denken aan een spraakopname o.i.d. Het is geen verplichting om van de opdrachten foto’s en/of video’s te maken maar het is leerzaam en zorgt wel voor betrokkenheid bij de middagen “.

Via de website van de kerk: www.heilighartdenoord.nl  kunt u naar het Eerste Communieproject.
Als u projectmiddag 4 aanklikt . op volgorde filmpjes met opdrachten.

(https://heilighartdenoord.nl/bijeenkomst-4-19-maart-2020/)

De projectleiders Anna Ursem en  pastoor Tilma hebben deze verschillende filmpjes ingesproken op een hartstikke leuke en speelse manier.
Ga eens kijken ook al ben je de leeftijd van de Eerste communicant al lang voorbij. Het is leuk om eens te zien wat de kinderen allemaal doen op zo’n middag.

We hopen dat de kinderen lekker met de video’s en opdrachten aan de slag gaan. Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie die altijd stellen via de mail of via de whats-app groep. 

Pastoor Tilma & Anna Ursem zullen jullie vragen graag beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *