Coronavirus en lock-down veroorzaakt onzichtbare ramp

Help kwetsbare gemeenschappen overleven

Gevolgen lockdown

Door verplichte lockdowns in Afrika, Azië en Latijns-Amerika door het coronavirus moeten mensen thuisblijven en mogen ze zich niet verplaatsen. De meeste mensen kunnen dus niet naar hun werk en voor veel van hen betekent dat ook dat ze minder of geen inkomen ontvangen. Ook de medische zorg staat onder druk door de maatregelen. We horen van een van onze partners in Oeganda bijvoorbeeld dat mensen met een hiv-infectie niet naar het ziekenhuis kunnen voor hun medicatie omdat alle openbaar en privé vervoer is stilgelegd. Zwangere vrouwen moeten lopend naar de medische posten, omdat hun echtgenoten ze niet mogen brengen. Ze moeten noodgedwongen de vaak grote afstand lopend afleggen. Verschillende vrouwen kregen hun baby al langs de kant van de weg…

Hongersnood en virusuitbraak dreigen door coronavirus

Met name dagloners worden zwaar getroffen door de maatregelen: geen werk betekent voor hen: geen geld. Daarmee voltrekt zich in veel huishoudens een onzichtbare ramp: spaargeld is er niet of nauwelijks en veel mensen hebben geen geld om eten te kopen waardoor hongersnood dreigt. Daarnaast is de kans op een uitbraak van het coronavirus in veel gebieden groot, omdat mensen zichzelf door onwetendheid onvoldoende beschermen.

Een aantal van onze partners is inmiddels begonnen met het verlenen van noodhulp: ze delen onder meer voedselpakketten uit aan de armste families, geven voorlichting over hoe infectie met het coronavirus te voorkomen, ze vangen straatkinderen op en verspreiden zeep, thermometers, mondmaskers en handschoenen. Wij willen ze daarbij steunen en vragen daarvoor uw hulp!

Hoe kunt u helpen?

Alle steun voor de kwetsbare gemeenschappen is welkom! Hieronder ziet u enkele voorbeelden van wat wij met de bijdragen kunnen doen:

Voor € 5 geeft u al vier stukken zeep

Voor € 5 geeft u 5 kilo rijst

Voor € 6 geeft u een gezin een pakket met zeep, ontsmettingsmiddel, masker en handschoenen

Voor € 16 geeft u 10 gecertificeerde mondmaskers voor medewerkers in hulpcentra.

Voor € 25 geeft u zeven dozen schone handschoenen

Voor € 55 geeft u vijf gezinnen eten voor tien dagen

Wilt u helpen? U kunt uw gift overmaken op NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag, o.v.v. ‘corona noodhulp’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *