Commissie werk aan de kerk

Schildering ‘Eerbied in Gods huis’ gerestaureerd. 

Veel mensen hebben Nic IJdema en Nic Kamp zien staan op de steiger voor de ingang van de kerk. Verschillende mensen vroegen mij: ‘wat zijn ze daar eigenlijk aan het doen? Ze werken met penseeltjes!’.

Duidelijk mensen die het Contact niet goed lezen!

Enkele weken zijn zij met de restauratie van de schildering bezig geweest.

Eerst is alles grondig schoon gemaakt. Toen knapte de schildering al op. Het echte schilderwerk moest toen nog beginnen. Dit is veel werk geweest.

Het is echt restauratiewerk. Dat zie je heel goed als je er voor sta om het te bestuderen. Het goudbeslag en alle andere kleuren springen er weer uit.

35 jaar geleden heeft Jaap Burger met Assistentie van Harmen IJdema Nic zn. de schildering toen grondig opgeknapt. Het was toen aardig in verval geraakt. IJdema schilderwerken heeft toen dit geadopteerd.

Harmen is inmiddels al jaren directeur. Twintig jaar geleden heeft opnieuw Jaap Burger en toen met assistentie van Nic Kamp alles weer grondig opgepakt.

Nu in het jaar 2021 heeft de oud-directeur Nic IJdema samen met Nic Kamp de schildering gerestaureerd. De eerste 20 jaren zijn we zeker weer klaar.

We willen langs deze weg Nic Kamp en Nic IJdema  hartelijk bedanken voor de inzet en de hoge graad van kwaliteit bij het afronden van deze restauratie.

Commissie Werk aan de kerk

Jan de Wit

Harm Beers

Nic Buter

Gerrie Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *