Bericht van Gerrie Groot

De  Eucharistie vieren en de communie weer ontvangen.

Heel voorzichtig worden deze junimaand de kerken weer geopend, en kunnen gelovigen weer te communie, eerst op beperkte schaal, die hopelijk kan worden verruimd. Dat moet snel lukken als op De Dam in Amsterdam al duizenden mensen samen mogen drommen.
De periode van eucharistisch vasten is velen zwaar gevallen.Nu mag er geen communie persoonlijk uitgereikt worden. Maar daar is wat op gevonden.

Harm Beers van Werk aan de Kerk heeft iets moois gemaakt zodat iedereen de communie kan ontvangen en we toch de 1,5 meter in acht blijven nemen. De foto laat zien hoe dit er uit ziet dus hoeft u niet te schrikken bij binnenkomst.

 

Maria in de Mariakapel.

Misschien is het u al opgevallen maar in de Mariakapel staat een grotere wit marmeren Maria.

Persoonlijk vind ik deze Maria ook meer uitstraling hebben op deze plaats.
De kleinere Maria die er de laatste jaren heeft gestaan is terug verplaatst naar de Mariazaal van de pastorie. Daar stond een Maria altijd samen met een Christusbeeld op een sokkel tegen de muur. Maar de sokkel was van de muur geraakt en met de sokkel ook Maria.

Nu staan de twee authentieke beelden weer in de pastorie en is het daar ook mooier geworden.

Onlangs liep ik met onze kleinzoon van 2 jaar weer een rondje om een kaarsje op te steken bij Maria. Dit wil hij altijd graag. We liepen langs het Caminopaadje. ‘kijk opa: Maria!’, zei hij.

Na het kaarsje aansteken bij de Mariakapel in de kerk. Liep hij nog even naar voren en zijn blik viel op het grote beeld Maria Koningin links voor in de kerk. we vervolgde ons rondje via het kerkhof en daar zag hij ook Maria. Ook bij het graf van zijn overgrootouders zag hij een kleine Maria.

En nog enkele meer. ‘Opa, wat zijn er veel Maria’s ! Het Sint Annabeeld met dochter Maria is hem nog even ontgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *