Bericht namens Parochieraad

Lieve parochianen van de Heilig Hart Kerk

Wij zijn als gemeenschap op weg naar Pasen en willen u graag informeren over de komende dagen.

Het is een bijzondere tijd voor ons allen, veel mensen moeten thuisblijven en veel voorzieningen zijn gesloten. De kerk is niet geheel gesloten, u kunt altijd binnenlopen, maar publieke vieringen houden in kerk is op dit moment niet mogelijk.

Wij willen u toch het gevoel van de voorbereidingen voor Pasen meegeven.

Samen met pastoor Tilma is het onderstaande programma opgezet:

In de Palmzondagviering worden de palmtakjes gewijd zodat u ze na de viering, of in de dagen daarna kan ophalen bij de kerk. De kerk is Palmzondag open van 09.30 tot 17.00 uur.

Ook liggen er kleine kaarsjes voor u klaar om mee te nemen, zodat u thuis in de Goede Week een kaarsje kan branden.

Mooi om te zien is dat de Paaskaarsen van alle Vijfhoek parochies voor in de kerk staan, om in de Paaswake gewijd te kunnen worden.

Op Witte Donderdag is de kerk de gehele dag open en vanaf 15.00 tot 17.00 uur is er de aanbidding van het Allerheiligste dat wordt uitgesteld in de Monstrans. U kunt tijdens deze uren in stilte aanwezig zijn. Ook kunt u intenties opschrijven en neerleggen in kerk.

Goede Vrijdag, het kruis ligt voorin de kerk. U bent allen in de gelegenheid om een kaarsje bij het kruis aan te steken of bloemen neer te leggen. Dit kan van 15.00 tot 17.00 uur.

Op Paaszaterdag is de kerk de gehele dag open, u kunt er altijd heen voor stilte en gebed.

Op Paaszondag wordt de Paaskaars op een prominente plek gezet om te branden en de bloemen die op Goede Vrijdag gebracht zijn worden eromheen gelegd.

U wordt van harte uitgenodigd om deze dagen met elkaar te vieren!

Namens de gehele parochieraad,

Pastoor Tilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *