Vormselbegeleiders Jongerenreis Rome Parochie Heilig Hart – De Noord

We gaan naar Rome toe!

Van 27 april tot en met 1 mei 2019 gaan we met een grote groep vormselbegeleiders op reis naar Rome. We gaan op ontdekkingstocht: op zoek naar de geschiedenis van het Katholieke geloof en op zoek naar al het moois dat de stad Rome te bieden heeft. Daarnaast is het is een unieke kans om elkaar beter te leren kennen, en samen de mooie en bijzondere ervaringen te delen! Pastoor Ignas Tilma en pater Stijn Wagemaker obs zijn de geestelijke begeleiding van de jongerengroep.

Er zijn vele wegen die leiden naar Rome!

De doelstelling is om álle begeleiders, ongeacht zijn of haar financiële situatie, de kans te bieden om mee te gaan naar Rome. Iedereen is inmiddels hard aan het sparen geslagen en we reizen low-budget: toch blijft de reis naar Rome blijft een behoorlijk grote uitgave voor alle jongeren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een creatieve oplossing om de kosten voor de jongeren wat te beperken.

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar vaders, moeders, opa`s, oma`s, buren, werkgevers of vrienden die een bijdrage willen leveren aan deze unieke ervaring voor de jongeren! Hieronder is een overzicht te vinden van zaken die gesponsord kunnen worden.

Sponsort u bijvoorbeeld een kopje koffie, een lunch, een dagkaart voor de trein of een toegangsbewijs voor het Vaticaans museum? Graag!

U sponsort een bedrag en daar vraagt u een dienst voor terug van de jongeren. Dat kan van alles zijn.

 • Roomser dan de paus…

In Rome zullen we plaatsen bezoeken die belangrijk zijn voor de Katholieke kerk. We bezoeken bijvoorbeeld de Sint Pietersbasiliek en het Vaticaans Museum. We nemen ook een kijkje diep onder de grond van de Sint Pietersbasiliek, in de Scavi. Sponsort u een toegangskaart voor het Vaticaans Museum of de Scavi?

 • Zo oud als de weg naar Rome

Onderdeel van het programma is een lange wandeltocht over de oudste weg van Rome, de Via Appia. Langs de Via Appia komen we talloze ruïnes en historische monumenten tegen. We gaan een kijkje nemen in de catacomben: wie sponsort een toegangskaart?

 • Het loopt als een trein!

Rome is een grote stad, we zullen grote delen van onze ontdekkingstocht lopend afleggen. Daarnaast verplaatsen we ons door Rome met het openbaar vervoer. Wie levert er een bijdrage in de vorm van een ticket voor de metro?

 • Na gedane arbeid is het goed rusten!

Tijdens de intensieve dagen is het van belang om goed, maar goedkoop te eten en drinken.

 • Op een droogje zitten: Onder het genot van een lekker kopje koffie bespreken we de ervaringen. Wie sponsort een kopje koffie?
  • Eten wat de pot schaft: Rome heeft behalve cultuur en religie ook op culinair vlak veel te bieden. Sponsort u een Italiaanse pizza of een bord pasta?
 • Een appeltje voor de dorst!

De dag van vertrek wachten we rond etenstijd op Schiphol op het vliegtuig. Er is geen tijd voor een uitgebreid diner, en we willen de kosten beperken. Wie sponsort appels en broodjes? Om ook in Rome zal een fruitje onderweg ons goed doen.

Goed om te weten…

 • Het wordt geen feestweek in Rome, dus we vragen u niet om de jongeren een gratis vakantie te bezorgen. Het is de bedoeling om samen een indrukwekkende week te beleven, natuurlijk samen ontzettend veel plezier te hebben, maar bovenal hopen we dat het een leerzame ervaring is!
 • De kosten voor de vliegtickets en het verblijf in het kloosterhotel komen voor rekening van de jongeren (ongeveer 400 euro).
 • We sparen voor een gezamenlijk doel: iedereen doet zijn best om zoveel mogelijk sponsoren te zoeken, maar het is niet het geval dat degene met de meeste sponsoren het goedkoopste verblijf in Rome heeft. Zoals parochievoorzitter Gea Klercq zegt: Alleen gaat sneller, samen kom je verder!
 • U kunt uw bijdrage meegeven, we verzamelen alle bijdragen verzamelen in de gezamenlijke spaarpot. In het Contact zal regelmatig een tussenstand te vinden zijn.
 • Voor vragen of meer informatie kun u contact opnemen met Gerrie Groot (06-54978278).
Wat? Prijs Aantal Totaal
       
Toegangsbewijzen      
Scavi 13,00    
Vaticaans Museum 21,00    
Catacomben Via Appia 8,00    
Sint Pieter beklimming 6,00    
Eten en drinken      
Diner 15,00    
Lunch 7,50    
Koffie 2,50    
Italiaans ijsje 2,00    
Fruit 1,50    
       
Vervoer      
Los ticket 1,50    
Dagkaart 6,00    
       
    Totaal  

ONTZETTEND BEDANKT VOOR UW BIJDRAGE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *