Voorlopig resultaat Kerkbalans 2021

Afgelopen weken is er door een grote groep vrijwilligers, in redelijke weersomstandigheden, behoorlijk veel werk verricht. Bedankt! Het ging in dit corona-jaar anders dan anders. Geen gezellig praatje bij de deur, maar de envelop meteen in de brievenbus met de afzender erop. Bijna iedereen heeft keurig op tijd de envelop weer ingeleverd bij de rondbrenger. Grote Klasse! Omdat we met een nieuw ledensysteem werken stond niet iedere 18 plusser goed in het bestand. Daarom is heel wat jeugd niet benaderd en daarvoor onze excuses. Natuurlijk mag je zelf ook spontaan iets overmaken naar de kerk en volgend jaar krijg je zeker een uitnodiging om mee te doen. Dit jaar was er geen acceptgirokaart bijgevoegd vanwege de hoge kosten maar wel de mogelijkheid om een betaalopdracht (SEPA) te geven. 108 mensen hebben voor deze optie gekozen. T.z.t. worden ze verwerkt. Verder zijn er ook veel mailadressen binnengekomen en die kunnen ook in het nieuwe systeem.

We hopen dat u de folder als inspirerend heeft gezien en dat het onze taak is om dit gebouw, als onderdeel van een mooie gemeenschap, in stand te houden.

De opbrengst die we tot nu toe hebben is altijd een grote schatting. Er gaan ruim 150 enveloppen de deur uit naar parochianen buiten De Noord en deze toezeggingen zijn nog lang niet binnen. Maar met de gegevens van vorig jaar komen we tot de schatting van € 38.500,- Dat is ongeveer even veel als vorig jaar en dat is geweldig want dat was ook een goed jaar! Er zijn minder enveloppen de deur uitgegaan omdat er weer heel wat parochianen zijn overleden (en over het algemeen zijn oudere parochianen gullere gevers), of verhuisd. Een enkeling heeft zijn envelop nog niet ingeleverd, we hopen dat die dat alsnog doen.

We zijn weer heel blij met de opbrengst. Als klein dorp springen we er met de Kerkbalans altijd ver boven uit!

We willen iedereen bedanken voor de toezeggingen.

 

Werkgroep actie Kerkbalans,

Karin Stoop, Sheila Borst, Lida Dekker, Jos Mooij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *