Virgiel actief midden in de gemeenschap

Virgilius ‘het bier om te delen’ in de uitvoering blond en donker is naast een lekker biertje een bier met een boodschap. Daarom is het  ook leuk om dit Noordender biertje  aan iemand cadeau te doen.

De opbrengsten van het bier worden gebruikt voor het aantrekken van sprekers die verdieping weten te brengen op de Virgiel avonden maar daarnaast ook om de gemeenschap te versterken.

  • Zo heeft Sanctus virgilius jongeren een bedrag geschonken aan de vormselbegeleiders die een vijf daagse reis naar Rome gaan maken. De tegenprestatie  die gevraagd is aan deze jongeren dat ieder  een kaart stuurt van uit Rome naar ouderen of iemand die het nodig heeft.
  • Afgelopen zomer hebben jongeren van Virgiel  een stuk van de pelgrimsroute richting Santiago gelopen. Zij hebben een eeuwen oude kraan op de kop getikt die op de route dorstige pelgrims van water hebben voorzien. Deze kraan vonden ze in een antiek zaakje in het plaatsje Estella.  Deze kraan vormt een onderdeel van een kunstwerk met de naam  ‘bron van levend water’ die  op zondag 19 mei wanneer Sanctus Virgilius zingt aangeboden wordt aan de gemeenschap en ingezegend zal worden door pastoor Tilma. Op deze zondag  (overigens ook op de derde zondag van juni) krijgen ook enkele jongeren de reiszegen die zullen vertrekken om een stuk van de pelgrimsroute te gaan lopen.

Bijeenkomst op woensdag 20 maart 2019 .

19.30 uur    30 minuten zingen.
20.00 uur    Openingsrituelen en mededelingen van bestuur.
20.15 uur    Thema onderwerp.

Gast:  Jordi, Corina, Dirkje,  Gijs, Toine en Lizzie

Onderwerp: Wereld Jongerendagen Panama.
Een verslag.
Wat heeft het gebracht en hoe waren de ervaringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *