Vernielingen en ongewenst gedrag in en rondom onze kerk: UW hulp gevraagd!

Onze kerkgebouw is overdag geopend en natuurlijk willen we dit graag zo houden. Vandaar ook onze slogan:  Gastvrij en inspirerend. Gastvrij zijn we en dat stralen we uit door de kerkdeuren overdag open te zetten voor een ieder om even binnen te lopen voor een moment van stilte, gebed of een kaarsje.

Jammer genoeg is gebleken dat al een aantal keren vernielingen zijn gedaan, troep werd gemaakt en achtergelaten en zelfs poging tot brandstichting is gedaan.  Dit kan ècht niet, dit betreuren wij en we zullen er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Er zijn camera’s die de betreffende personen op beeld hebben opgenomen. Er zijn volwassen personen gezien maar ook kinderen. Om hiermee naar de politie te gaan vinden wij nog een stap te ver. Mocht blijken dat het wel nodig is, dan zullen wij toch verdere actie moeten gaan ondernemen. Echter, dat willen wij liever niet. Graag zouden wij in gesprek gaan met degenen die aan en in onze kerk schade hebben toegebracht.

We zijn met elkaar zuinig op ons gebouw, beschouwen onze kerk als een zeer waardevol maar ook belangrijk gemeenschappelijk goed. Laten we als gemeenschap dit probleem van vandalisme  en ongewenst gedrag proberen te voorkomen.

Vandaar wij úw hulp vragen.

Houd ons gebouw en de begraafplaats goed in de gaten als u langs wandelt of rijdt. Loop even binnen of maak een rondje over de begraafplaats. Laten we met elkaar zorg dragen dat het misbruiken van onze kerk zoveel mogelijk voorkomen wordt en dat onze sociale controle de verkeerde personen zal weren.  Laat ons alstublieft weten als u iets verdachts heeft opgemerkt of als u ons kunt informeren met relevante informatie.

Een kleine moeite, u doet ons dorp hiermee een groot plezier.

Dank voor uw inzet!

Namens de parochieraad H. Hart van Jezus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *